Curs istoric pe factura de leasing

Intrebari - raspunsuri diverse despre programele SAGA
ligai

Curs istoric pe factura de leasing

#1 Mesaj de ligai »

Am o nedumerire:
Pe facturile de leasing financiar contractat in euro - o masina luata in luna martie, observ cursuri istorice diferite intre ele si diferite si de cel de la data contractului. Eu pe baza carui curs valutar ar trebui sa calculez diferentele?

septimiuv

Re: Curs istoric pe factura de leasing

#2 Mesaj de septimiuv »

Cursul de la finalul lunii.

stefi

#3 Mesaj de stefi »

Buna ziua!
Am aceeasi situatie, leasingul are un an de zile si pana acum am calculat diferentele in functie de cursul istoric valabil din data intrarii in vigoare a contractului de leasing financiar. Sunt persoane care m-au sfatuit sa procedez asa... Poate ca nu e gresita nici varianta aceasta, nu?
Multumesc!

costanc757

#4 Mesaj de costanc757 »

Conform Ordinului 1802/2014 trebuia lunar sa faci reevaluarea creantelor si datoriilor in valuta

stefi

#5 Mesaj de stefi »

Dar am facut lunar reevaluarea, doar ca eu am facut-o in functie de cursul istoric din data activarii contractului de leasing si nu cursul care apare pe factura lor si e in fiecare luna altul...

costanc757

#6 Mesaj de costanc757 »

Nu trebuie sa mai tii cont de cursul istoric si lunar trebuie sa reevaluezi soldul datoriei la cursul BNR din ultima zi din luna

stefi

#7 Mesaj de stefi »

Datoria o reevaluez lunar facand NC 6651=167, valoarea in euro ce ce ramane de plata furnizorului de imobilizari, insa pe langa asta cand inregistrez factura cu rata de leasing lunar calculez si diferentele de curs valutar intre cursul la care ni se factureaza rata si cursul istoric valabil din data cand s-a incheiat contractul.

Scrie răspuns