intrebare

Intrebari - raspunsuri diverse despre programele SAGA
badalaum161

intrebare

#1 Mesaj de badalaum161 »

Salutare! Care este termenul legal procedural la care ANAF trebuie sa te instiinteze pt. anul 2012 ce datorii ai catre bugetul asig. sociale?

balazse

Re: intrebare

#2 Mesaj de balazse »

Pai tu nu iti stii datoriile?

badalaum161

#3 Mesaj de badalaum161 »

Nu datoriile firmei ma intereseaza caci oricum nu am alta este faza: am o decizie de plata la sanatate pe 2008-2012 si mi-au comunicat-o in iulie 2013. Cam tarziu dupa mine nu?

balazse

#4 Mesaj de balazse »

Fii un pic mai explicit. Despre ce este vorba mai exact? De persoana fizica care a primit o decizia in urma unei activitati de PFA/AF/II?
Daca nu dai detalii exacte atunci iti dam raspunsuri un pic aiurea, din pacate iti putem raspunde doar asupra informatiilor postate.
Nu este chiar normal, dar asta face de ceva perioada. Din pacate nu au bani si acum cauta orice banut ca sa-l incaseze. Acele datorii se prescriu dupa 5 ani, de aceea ti-am emis pe perioada incepand cu 2008.
De altfel, trebuia sa le platesti acum. Incearca sa "negociezi" cu ei sa platesti doar debitul (asta daca il datorezi) fara penalizari si altele majorari.

badalaum161

#5 Mesaj de badalaum161 »

Am mai postat saptamana trecuta ,,problema mea": fiul meu de 13 ani incaseaza din inchirierea unei camere din apartamantul lui 120 lei anul chirie. Am platit imp. pe venit dar mi-a venit de plata de la sanatate pe anii 2008-2012 vreo 2500 lei cu tot cu penalizari, pt. ca domnii au calculat contributia la sanatate la un salariu minim pe tara. Situatia sta cam asa: am facut contestatie la sanatate precu ca, minorii nu platesc sanatate si nu sunt contribuabili la sistemul asig. sociale, maine ma duc sa depun la protectia copilului o plangere impotriva casei de sanatate prahova pt. abuz asupra unui minor si vreau sa-i instintez pe cei de la ANAF ca nu s-a comunicat procedural datoria pe care fiul meu ar avea-o. Cam tarziu in 2013 si daca nu ma inteleg cu ei ii dau in judecata. Dealtfel voi schimba contractul de inchiriere in unul de comodat.

balazse

#6 Mesaj de balazse »

Scuze, dar faptul ca ai postat deja acel topic n-ar trebui sa consideri ca automat intelegem ca te referi la acea problema, precum tinem minte fiecare postare.
Cei de la ANAF nu aveau ce sa iti comunice, maxim incepand cu perioada 01.07.2012 de cand au prealuat situatia de la Casa de Sanatate.
Nu sunt obligati sa te instiinteze in scris de indatoriile pe care le ai, daca a fost afisat in institutia in cauza deja este o comunicare.
Din cate stiu deja ai primit un raspuns la problema initiala de catre ApetreM, de altfel tot nu ai mentionat conform carei articol ai primit instiintarea de plata.

badalaum161

#7 Mesaj de badalaum161 »

multumesc pt. raspuns.

butnaruc323

#8 Mesaj de butnaruc323 »

buna seara,
un pfa are un chiosc in curtea unei scoli, in vacante este fara activitate dar chiria si utilitatile merg inainte , avand in vedere ca iese in pierdere in fiecare an anaf l-a chemat la control sa dea explicatii si apoi a avut control de fond si i-au spus persoanei ca-l va impozita in fiecare an de pierdere la nivelul salarului minim pe economie, este undeva stipulat acest lucru? cum se poate face contestatie? se rezolva ceva sau corb la corb nu-si scot ochii?
va multumesc

balazse

#9 Mesaj de balazse »

Si totusi pe ce si-au bazat afirmatia?
Nu cumva despre sanatate ar fi fost vorba atunci cand s-a discutat despre salar minim pe economie?

butnaruc323

#10 Mesaj de butnaruc323 »

nu este vb de sanatate , ia spus inspectorul ca va fi impozitat pe toti anii in care a iesit in pierdere la nivelul sal minim pe economie, acum asteptam decizia
am citi acel ordin 127 / 2014, cod proced fisc si nu pomeneste nimic de asa ceva
multumesc ptr timp acordat

butnaruc323

#11 Mesaj de butnaruc323 »

am scris legat, tb i-a scuze graba si nu numai

balazse

#12 Mesaj de balazse »

Sincer nu stiu pe ce isi bazeaza cele mentionate, dar poate are altcineva de pe forum mai multe detalii.
Oricum sa ne tii la curent poate aflam si noi cate ceva noutati de ale inspectorilor (si acum ma refer la inventiile lor).

butnaruc323

#13 Mesaj de butnaruc323 »

asa o sa fac , multumesc

cernatv

#14 Mesaj de cernatv »

Io, să fi fost mare inșpector, i-aș fi spus că-l impozitez la salariului mediu. Și dacă nici nici așa „nu ar fi sărit la cap”, la salar maxim. Și plusam și la ă'l maxim din UE.
Dacă nici așa, ori mor eu, super-inspectorul, ori șefii mei și partidul la care cotizează ei, ori toți, ori se ajunge la normalitate în această țară.
Mare păcat, observ că se pierd și „bunele moravuri și practici” ale celor mai vechi practicieni în a-l mulge pe micul afacerist. :mrgreen:

Nu-ți bate capul, nu o să primești nicio decizie de impunere, niciun act de control în care să scrie așa ceva.

Scrie răspuns