Reparatii auto in garantie

bajinarur

Reparatii auto in garantie

#1 Mesaj de bajinarur »

Care este monografia contabila pentru reparatii auto in garantie si restituirea pieselor defecte catre producator? Auto a fost reparat de service in 2014 si i sa acordat garantie. Piesa a fost restituita la producator care neavand in stoc alta la fel ne-a facturat-o pe aceea in rosu. Va multumesc!

tomac

Re: Reparatii auto in garantie

#2 Mesaj de tomac »

Storno piesă la client. Emiteți-i clientului o factură de stornare pentru a reflecta re-intrarea în gestiunea dvs a piesei cu pricina. Dacă a fost marfă.
Dacă a fost prestare cu consum de materiale și se face returul materialului, încărcați-vă stocul prin operații speciale cu materialul returnat.
Dacă îi vindeți clientului altă piesă îi emiteți o factură. Compensați factura de storno cu cea emisă pentru piesa nouă. Dacă a fost facturat inițial ca prestare și ați re-încărcat prin operații speciale stocul, atunci faceți un bon de consum pentru piesa montată în locul celei defecte.
Dacă furnizorul vă emite o factură de stornare pentru piesele schimbate veți avea de unde să le scădeți din gestiune.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.

adrigela77

reparatii auto din dotare

#3 Mesaj de adrigela77 »

Buna ziua.
Va rog frumos sa ma ajutati in urmatoarea problema:
Societate de constructii cladiri, detine autoturisme, mijloace de transp. personal si utilaje, poate face reparatii in regie proprie?In ce conditii? Va rog sa imi spuneti baza legala.
Va multumesc mult si va doresc spor la treaba.

tomac

Re: Reparatii auto in garantie

#4 Mesaj de tomac »

Da, poate. Dacă are cine și dacă are cu ce. De ce nu ar putea? Nu e nevoie de bază legală. E ca și cum ați cere bază legală la semnarea documentelor de către administrator folosind pix de culoare neagră și nu albastră.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.

Scrie răspuns