concediu medical

Intrebari - raspunsuri diverse despre programele SAGA
horobeta

concediu medical

#1 Mesaj de horobeta »

Buna ziua,

Va rog sa ma ajutati cu inregistrarea in program a unui concediu medical - accident de munca - si cum trebuie sa selectez la rubrica: suportat din....

- cm initial - perioada 20-24.04.2016- cod indemnizatie 06- acordat de medical de fam pe 25.04.2016- cod diagnostic - 931 acut
- cm in continuare - 25.04.2016- cod indemnizatie 01- acordat pe 25.04.2016 - cod diagnostic - 931 acut
- 26-30.04.2016- cod indemnizatie 01- acordat pe 25.04.2016 - cod diagnostic - 931 subacut

multumesc

cernatv

Re: concediu medical

#2 Mesaj de cernatv »

Nu-i accident de muncă. Ală are codul 03, eventual 02.
Primul medical (sunt exact 5 zile calendaristice) este suportat din FS. Nu conteaza codul de diagnostic, ci cel de urgenta medico-chirurgicală; îl ai în stânga sus.
Al doilea medical se suportă din CCI.
Dacă al treilea e tot ”în continuare” se suportă tot din CCI.

horobeta

#3 Mesaj de horobeta »

conform evenimentelor intamplate - accidentul s-a produs in timpul serviciului : au venit salvarea, procuratura si s-a intocmit dosar catre ITM: eu am primit aceste concedii medicale. Pe cel initial am cod 06.Cand vreau sa-l introduc ( serie si nr initial ), programul imi spune ca trebuie sa completez seria si numarul concediului.

cernatv

#4 Mesaj de cernatv »

Care-i problema? Poate să fi fost și L.C. Kovesi acolo. Nu te privește pe tine ce s-a stabilit și s-a negociat la fața locului.
Dacă pe certificat medicul a trecut cod 06 e urgență medico-chirurgicală, nu accident de muncă.
Când introduci primul certificat nu trebuie să completezi coloanele 3 și 4.
Numai când le introduci pe următorele trebuie să precizezi seria și numărul certificatului medical inițial în acele coloane.

epurem242

#5 Mesaj de epurem242 »

problema e ca atunci cand s-a dus la med. de fam. nu a spus ca e accident de munca, si de aici greseala cu codurile..si eu am avut caz asemanator si am luat-o razna pana i-am dat de capat..L-am trimis cu certificatul inapoi sa- i modifice codul

adrigela77

#6 Mesaj de adrigela77 »

Buna ziua. Daca este inregistrat la ITM se face dosar de cercetare si se continua cu accidentul de munca atunci trimiteti concediul medical inapoi ca sa schimbe codul, obligatoriu. Certificatul medical se va depune copie la dosarul de cercetare si trebuie anuntat si casa de pensii cu accidentele de munca.

Scrie răspuns