Contract de participațiune

drumesl

Contract de participațiune

#1 Mesaj de drumesl »

Buna ziua,
Am următoarea situatie:
O intreprindere individuală ,Cod CAEN 5630,baruri,a încheiat un contract de participațiune cu o firma care are licența de jocuri de noroc si pariuri sportive.
II pune la dispoziția organizatorului de jocuri un spațiu de 15 mp in schimbul unui procent de 40% din încasări .
Conform contractului contabilitatea ii revine firmei cu licența ,iar la sfârșit de luna se întocmește un decont de venituri si cheltuieli .Decontul la luna mai este următorul:
Venituri =330
Cheltuieli=530
Va rog sa mi spuneti cum înregistrez in saga C decontul de venituri si cheltuieli pentu intreprinderea individuală si daca este necesar sa se înregistreze la Registru Comerțului cu activitate de jocuri de noroc.
Va multumesc,

cernatv

Re: Contract de participațiune

#2 Mesaj de cernatv »

Contabilitatea o tine „celălalt”.
Deci tu trebuie numai să tai o chitanță pentru banii care iți revin și să-i înregistrezi pe venituri.

roncovf

#3 Mesaj de roncovf »

Ce chitanta sa taie, omul trebuie sa dea. Participatiunea e pe pierdere.

tomac

#4 Mesaj de tomac »

Dacă e evidență în partidă simplă nu înregistrați nimic decât atunci când încasați cota parte ce vi se cuvine din câștig, ori dacă plătiți cota parte din pierdere.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.

drumesl

#5 Mesaj de drumesl »

Contabilitatea este in partida simpla si conform contractului pentru procentul din profit se eliberează o chitanța.
Va multumesc!

cernatv

#6 Mesaj de cernatv »

drumesl scrie:.... cum înregistrez in saga C decontul de venituri si cheltuieli pentu intreprinderea individuală.....
Dacă e partidă simplă, de ce faci referire la Saga C?

Scrie răspuns