Buna seara, am gresit ceva si nu stiu cum sa fac sa fie corect, si anume:
In aprilie am inregistrat o iesire am dat incasare si nu stiu cum am ales in loc de 5311 am selectat 5314, normal ca nu mi a generat TVA .Cum pot corecta? sa incasez corect .Acum am sold la 5314,factura incasata deci....off!
Si ce treaba are TVA-ul cu contul 5314?
Te pozitionezi pe factura in cauza, apesi pe "incasare" treci valoarea cu minus si alegi contul "5314", dupa care faci incasarea corecta pe "5311".
Buna ziua,la registru de casa avem coloana TVA I/P si in momentul in cae inregistrezi o incasare /plata acolo apare si TVA aferent, la reg.casa in valuta nu.De asta ziceam ca nu s a calculat TVA de plata la acea suma incasata gresit prin 5314.Gresesc?
Ați verificat în articole contabile să vedeți dacă vi se generează 4428.TP=4427? Sau în jurnale dacă încasarea duce TVA pe colectat și la operațiuni exigibile? Asta înainte de a posta aici.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.
Da, am facut aceste verificari inainte de a posta aici,motiv pentru care am si intrebat unde gresesc?
Nu imi apare nicaieri !Am cautat si pe fise conturi la 4428.TI,in jurnale si art,contabile.
Nu există o astfel de problemă la program. Dacă factura e operată cu bifă pusă la TVAi și dacă se dă încasare, chiar dacă se alege contul 5314 va colecta TVA.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.