clienti care nu mai platesc- solutii

velead

clienti care nu mai platesc- solutii

#1 Mesaj de velead »

Buna ziua,

Am clienti care nu imi mai achita facturile inca din anul 2011-2012. Din pacate a fost "teapa", Am trimis in fiecare an extrase de cont, cu confirmare de primire, dar nu le primesc. Eu nu am incasat de la ei nimic, in schimb eu am platit catre furnizori tot. Cat timp stau cu aceste solduri si cum pot sa ma scad cu ele, legal. Aceste facturi 100% nu vor fi incasate. :((

Multumesc mult!!

tomac

Re: clienti care nu mai platesc- solutii

#2 Mesaj de tomac »

Aveți ca soluții:
- să încercați recuperarea printr-un proces
- să le treceți pe costuri la propunerea administratorului
Verificați firmele - s-ar putea să fie lichidate. Dacă da și dacă sunt lichidate urmare a falimentului atunci puteți ajusta TVA și cheltuiala e deductibilă.
Dacă nu sunt lichidate sau lichidarea a avut loc din alte motive decât falimentul, atunci cheltuiala e nedeductibilă fiscal și TVA nu se poate ajusta.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.

velead

#3 Mesaj de velead »

Buna dimineata,

Pentru a intra in proces cu ei.. as avea nevoie de alti bani pe langa cei care oricum i-am pierdut .. iar ei chiar nu au de unde sa mi dea. (unii, altii au fost tepari, au cumparat de cateva ori, au platit apoi au facut o comanda mai mare si... nu au mai platit) firmele nu cred ca sunt in faliment sau ceva de genul acesta, doar ca nu mai depun declaratii, nu mai fac nimic, nu raspund, nu mai exista .. firme fantome, sa le zic asa si atat.

Ce pot face in aceasta situatie?

Multumesc anticipat!

tomac

#4 Mesaj de tomac »

V-am răspuns deja :)

velead

#5 Mesaj de velead »

Buna ziua,

Ma puteti ajuta cu niste note contabile, va rog mult!

O societate care are sa imi dea 40.000 lei cu tva, din 2012, in acest moment este in proces de faliment.

Va multumesc mult!!

tomac

#6 Mesaj de tomac »

Așteptați închiderea procedurii. E mai rentabil pentru dvs. Se folosește contul 654 pentru trecerea pe costuri. Dar dacă le treceți acum va fi cheltuială nedeductibilă fiscal. Dacă se face la închiderea procedurii prin hotărâre judecătorească definitivă, se va putea recupera TVA și cheltuiala va fi deductibilă.

Scrie răspuns