Buna ziua,
Va rog, daca se poate, sa ne sfatuiti cum trebuie sa procedam in contabilitate in urmatoarea situatie:
- websitul societatii noastre(care are sediul in Romania si este platitoare de TVA) este gazduit pe serverul unei firme din Cipru
- firma din Cipru(furnizorul) a emis o factura in euro cu TVA, pe care am achitat-o prin Paypal (am achitat inclusiv TVA)
- la solicitarea noastra, prin care am mentionat firmei respective ca nu trebuie sa emita factura in euro cu TVA, deoarece serviciul se supune taxarii inverse, am primit de la furnizor urmatorul raspuns:
"Serviciile nu sunt oferite din România. Compania noastra este înregistrată în Cipru și practic dvs. achiziționați servicii de acolo prin intermediul unei pagini traduse în limba română"
In aceasta situatie, intrebarile noastre sunt urmatoarele:
Cum intocmim decl. 390?
Cum inregistram factura acestui furnizor ca programul sa accepte si plata TVA?
Este corect sa ni se factureze TVA-ul, serverul fiind in Cipru, asa cum sustine furnziorul?
In acest moment, la introducerea facturii externe in Saga, TVA-ul nu a fost calculat de program ca fiind de plata.
Practic reiese ca suma achitata de noi catre furnizor este mai mare decat cea facturata cu exact valoarea TVA-ului.
Multumesc anticipat pentru spirjin!
TVA - achizitie intracomunitara
Re: TVA - achizitie intracomunitara
În acest caz TVA facturat de furnizor e inclus în prețul serviciilor primite. Nu se aplică taxare inversă și nu se declară în D390. Operați intrarea pe factură la valoarea ei integrală.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.
Multumesc pentru raspuns.
Nu stiu exact cum se opereaza asemenea facturi; setam TVA zero si includem si aceasta cota in suma de plata?
Multumesc
Nu stiu exact cum se opereaza asemenea facturi; setam TVA zero si includem si aceasta cota in suma de plata?
Multumesc
Buna! O firma din Italia livreaza materiale pt firma din tara , factura are TVA 0 dar firma este Platitoare de IVA, Firma din Romania este platitoare de TVA . Se intocmeste decl 390? Intrarrea in valuta prin tip,,taxare inversa"? multumesc!
Exact, doar ca trebuie sa verifici ca furnizorul are cod valid de TVA, precum beneficiarul sa fie inregistrat in ROI.