Buna ziua,
am o firma cu domeniul de activitate software la comanda, in Romania nu este platitor de tva, dara re cod valavil de tva pt operatiuni UE.
A primit o factura de la Adobe cu tva, desi trebuia facturat fata tva, val factura 66.99 eur+tva 13.40 eur= 80.39 eur.
Clientul a achitat intreaga factura, si cei de la Adobe si-au dat seama de gresala, au zis ca nu mai pot sa reface factura, dar ii returneaza tva-ul de 13.40 eur.
Dupa parerea mea, pt acest tva firma ar trebui sa emita o factura clientului Adobe si oare trebuie sa o declar in D390?
Factura emisa cu tva din gresala
Re: Factura emisa cu tva din gresala
Si pe ce baza ii returneaza partea de TVA? Sa ceara credit note si o factura noua.
-
A cerut o factura noua, au zis ca nu mai fac inca o factura si nici nu pot sa o reface pe cea originala.
Practiv i-au virat in cont suma aferenta tva-ului.
Practiv i-au virat in cont suma aferenta tva-ului.
Nici nu trebuia sa corecteze cea initiala, ci sa storneze si sa emite una noua.
-
Am reusit sa obtin un credit note / credit memo cu aceeasi data, adica cea a facturii pt suma aferenta tva-ului, adica 13.40 EUR.
Cum sa inregistrez eu acest document?
Nefiind factura, banuiesc ca nu trebuie inclusa in D390.
Cum sa inregistrez eu acest document?
Nefiind factura, banuiesc ca nu trebuie inclusa in D390.
Tare isteti mai sunt unii la anumite firme mai mari, pentru ei suma sa iasa in rest nu ii mai intereseaza.
Daca tot ti-au oferit acel credit note care reprezinta o factura de storno pentru valoare facturii, ar trebui sa ii intrebi cum vor declara in acest caz factura initiala, ca si o livrare intracomunitara sau nu.
Daca tot ti-au oferit acel credit note care reprezinta o factura de storno pentru valoare facturii, ar trebui sa ii intrebi cum vor declara in acest caz factura initiala, ca si o livrare intracomunitara sau nu.