bon fiscal si factura
bon fiscal si factura
Buna ziua. La un magazin cu amananuntul un client pastreaza bonuri de valoare mica (5, 10, 15lei etc) iar la sfarsitul lunii vine pentru a i se emite factura. Nici o problema daca incasarile din ziua respectiva suni mai mari decat valoarea facturii, problema apare cand valoarea facturii e mai mare decat valoarea Z-ului. Mentionez ca pe exemplarul rosu al facturii apare doar "incasar conform bonurilor fiscale anexate" si nici un numar sau data de bon, Cum sa fac?
Re: bon fiscal si factura
Daca e PJ sau PFA ii poti da bon cu cod fiscal la fiecare cumparare(configurezi casa de marcata)
Daca e PF atunci cere-i sa vina de 2-3 ori pe luna sa-i emiti mai multe facturi.
Daca e PF atunci cere-i sa vina de 2-3 ori pe luna sa-i emiti mai multe facturi.
- fagarasa176
Eu fac altfel
PJ'ul meu lasa BF, in ziua in care a fost emis BF il scad din Z'et, si inregistrez BF pe 419.analitic
La sfarsitul lunii cand emit factura stornez avansul
4111.xx=419.analitic -100
4111.xx=4427 -20
Apoi in situatii clienti, butonul reglare stingi factura emisa cu stornarea
PJ'ul meu lasa BF, in ziua in care a fost emis BF il scad din Z'et, si inregistrez BF pe 419.analitic
La sfarsitul lunii cand emit factura stornez avansul
4111.xx=419.analitic -100
4111.xx=4427 -20
Apoi in situatii clienti, butonul reglare stingi factura emisa cu stornarea
Stiu ca sunt prost, dar cand ma uit in jur prind curaj!
fagarasa176 are multa experienta si puteti proceda asa cum a specificat.
Eu n-am avut astefel de situatii ; era o parere.
Eu n-am avut astefel de situatii ; era o parere.
- fagarasa176
Nu neaparat, am gresit de foarte multe oritatum scrie:fagarasa176 are multa experienta si puteti proceda asa cum a specificat.

Tocmai din acest motiv exista acest forum unde sa facem schimb de experienta

Stiu ca sunt prost, dar cand ma uit in jur prind curaj!
Multumesc fagarasa176. Si eu ajunsesem la o concluzie similara, dar ma gandeam ca poate cineva imi propune o solutie mai simpla
.