raportare la 30.06.2016

Intrebari - raspunsuri diverse despre programele SAGA
pandelem841

Re: raportare la 30.06.2016

#16 Mesaj de pandelem841 »

corect.doar ca nu stiu daca sunt modificari majore sau nu intre cele 2 versiuni.

tomac

#17 Mesaj de tomac »

Am mai spus și o repet: marota aceasta a versiunii e generată de incompetenții ce stau la ghișee și care habar nu au ce au de făcut.
Nicăieri în actul de aprobare a declarațiilor sau al situațiilor/raportărilor financiare, versiunea de program sau de declarație nu este înscrisă ca element obligatoriu. Nicăieri. Așa că refuzul de a prelua o declarație sau situație pe motiv că nu e făcută cu nu știu ce versiune este un mic abuz în serviciu. E o condiționare impusă în afara cadrului legal.Normal ar fi să o preia și dacă generează eroare să o respingă. Așa ar fi normal. Dar la ghișeele unde se predau acestea, de multe ori nu se întâmplă lucruri normale.
Uneori se schimbă pentru că au corecții la denumirea unor bănci sau la corecția unor funcții de import din fișiere txt, care nu influențează conținutul declarației/situațiilor financiare și e irelevant că ai folosit ultima sau penultima versiune.
Spre exemplu la aceste raportări la 25/07 s-a corect importul balanței din fișier TXT iar în cea din 29/07 s-a corectat afișarea uni text în raportare pentru cei care sunt "Sucursală sau sediu permanent fără personalitate juridică".
Dacă depuneți declarațiile/situațiile financiare on-line este absolut irelevant ce versiune folosiți. Este irelevant și câtă vreme ele sunt preluate și se validează fără erori. Dacă aveți erori chiar cu ultima versiune să le fi făcut și nu mai conta.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.

pandelem841

#18 Mesaj de pandelem841 »

multumesc frumos pt lamuriri. voi depune asa,pe versiunea din 19.07
spor !

Scrie răspuns