inregistrare monetare
-
Re: inregistrare monetare
buna dimineata!
creez clientul fictiv....sar peste partea cu CNP sau Cod Fiscal?
.............am creat un client fictiv pentru vanzare marfa insa observ ca monografia contabila in situatia vanzarii unor marfuri prin magazin se configureaza cam asa:
411=%
707
4427
incasare
5311=411
..............
parca nu asa am invatat.....poate s-o fi schimbat ceva.......
creez clientul fictiv....sar peste partea cu CNP sau Cod Fiscal?
.............am creat un client fictiv pentru vanzare marfa insa observ ca monografia contabila in situatia vanzarii unor marfuri prin magazin se configureaza cam asa:
411=%
707
4427
incasare
5311=411
..............
parca nu asa am invatat.....poate s-o fi schimbat ceva.......
Creezi clientul fictiv, dar la cont analitic completezi 5311 și atunci notele contabile vor arăta altfel.
De aceea am pus un extras din manualul de utilizare, deoarece acolo era specificat acest lucru.
Baftă!
De aceea am pus un extras din manualul de utilizare, deoarece acolo era specificat acest lucru.
Baftă!
Norocul este ceea ce are loc atunci când pregătirea se întâlnește cu șansa!
In raportul zilnic scrie total vanzari cu cote tva, d.c vanzari card,tichete masa dar nu stiu cat este cu 9 sau 20% ca sa fac client pe fiecare,eu inregistrez in iesiri total vanzari client 5311,apoi la sfarsit luna scad vanzari card si tichete, complicat,nu?
Te-ai complicat prea tare.
Mai bine blocheaza acei clienti fictivi si creaza una noua cu cont analitic de 4111.xxxxx, iar incasarea il vei face pe fiecare tip in parte.
Mai bine blocheaza acei clienti fictivi si creaza una noua cu cont analitic de 4111.xxxxx, iar incasarea il vei face pe fiecare tip in parte.
-
multumesc mult pentru raspunsuri!
BUNA ! Cum e corect ? Nr. Z cu valoarea incasata intr-o zi la un magazin sa sa se treaca la B (bon de casa) sau C (B cu cod fiscal) la iesiri? . Optez pentru C. multumesc!
mai bine optati pentru B
Da ! cu nr. de bonuri fiscale eliberate in coloana respectiva?
si acestea vor fi datele ce se vor fi verificate prin 394 unde se trece Nr. case de marcat!?
si acestea vor fi datele ce se vor fi verificate prin 394 unde se trece Nr. case de marcat!?
tot mai multe enteruri , hirtii multe ... cu clienti mai putini ...spre bogatie?
-
..."în zbor"...