Buna ziua, va rog sa ma ajutati in urmatoarea problema. Avem un srl-d infiintat in 2013 si am vrea ca acum sa renuntam si sa trecem la srl. Motivul este o linie de credit care nu ni se acorda de catre banca doar daca renuntam la "d". Am intrebat la Registrul Comertului si pentru acest lucru trebuie sa depun actele ca si cum as infiinta o societate: de la rezervare denumire pana la toate taxele de inmatriculare in Registrul Comertului. Intrebarea mea este: cum functioneaza dupa acest aspect societatea d.p.d.v. contabil? Se continua normal cu noua sintagma SRL in loc de SRL-d? Se depune 010 si la ANAF? Practic va fi o noua societate? Sau este aceiasi si isi continua activitatea normal?Intreb asta pentru ca avem contracte de lucrari incheiate, facturi de avans emise si incasate, evident pe sc x srl-d.
Multumesc anticipat.
Renuntare la SRL-debutant si trecere la SRL
Re: Renuntare la SRL-debutant si trecere la SRL
Da, toate la ORC, pe urmă toate autorizațiile. Rămâne același cod fiscal, deci la ANAF nu depui decât noile acte de la ORC, să fie la dosarul fiscal. La contractele existente faci câte un act adițional.
Buna ziua si multumesc pentru raspuns. Deci inteleg ca ne vom continua activitatea ca si pana acum din toate punctele de vedere, inclusiv din punct de vedere contabil.
Da, numai ca o scoateti bani din buzunar si o sa umblati pe drumuri pentru toate astea ca o sa ajungeti la concluzi ca nu merita sa faceti un srl-d.
Asa este, aveti dreptate, din pacate mi-am dat seama tarziu de acest lucru.
Ca epilog, statul (și mai ales cel român) nu pierde niciodată.
Buna ziua, revin cu cateva note: la registrul comertului am intrebat 2 persoane daca depun ceva la ANAF, una dintre ele mi-a spus:"din cate stiu eu nu", iar cealalta "sigur ca depuneti dar nu stiu ce anume". Am sunat astazi la ANAF si mi s-a spus ca trebuie sa depun 010. Nu vad de ce dar probabil ca un drum la ANAF imi va clarifica situatia.