Evidenta cantitativ valorica
Evidenta cantitativ valorica
Buna ziua , stimati colegi ieri am achizitionat si partea de stocuri( pana acum aveam doar contabilitate).Am o situatie si nu stiu cum sa ies din ea : am analitic pe contul de marfa 371 ( 3 la numar) la 371.1 am stoc de depozit ( cantitativ valoric) la analitic 371.2 si 371.3 ( global v),cum creez corect gestiunea la depozit si unde ? mentionez ca am doar un stoc de marfa pe 371.1 nu pe bucati( asa am preluat) .Multumesc
P.S.si va rog cum inregistrez un obiect de inventar ,adica unde ? am inreg.si nu apare pe lista!
P.S.si va rog cum inregistrez un obiect de inventar ,adica unde ? am inreg.si nu apare pe lista!
Re: Evidenta cantitativ valorica
Acum doresti sa ai o evidenta cantitativ-valorica sau ramai tot global-valoric la depozit?
Referitor la obiect de inventar, l-ai dat in folosinta? Sau te referi la cele vechi?
Referitor la obiect de inventar, l-ai dat in folosinta? Sau te referi la cele vechi?
Multumesc , va spun cum sta situatia:din iulie preiau eu firma si..........
Normal la cantitativ- valorica ar trebui tinuta evidenta pe fiecare produs in parte ,nu?Daca am o factura cu 10 pozitii inregistrez fiecare pozitie in parte pentru ca de ex : intra pe factura 10 pixuri si poate fiecare e vandut ( facturat) cu alt pret de vanzare .Din cate vad eu din urma nu e asa,au NIR cu pretul de intrare ,facturile de vanzari si cred ca descarcarea s a facut manual( asa cred eu ) Doar patronii tin cica o evidenta pe fise de magazie.Ar trebui sa o tin global-valorica ? sau........? Cum sa fac? Si a inceput cand creez firma ce aleg din cele 3 tipuri? tinand cont ca am 3 gestiuni ?
Legat de ob.inv cele din urma nu apar, asta inseamna ca ar trebui sa modific din urma , am pe nedefinit....ar trebui sa creez ob.inv. nu?
Normal la cantitativ- valorica ar trebui tinuta evidenta pe fiecare produs in parte ,nu?Daca am o factura cu 10 pozitii inregistrez fiecare pozitie in parte pentru ca de ex : intra pe factura 10 pixuri si poate fiecare e vandut ( facturat) cu alt pret de vanzare .Din cate vad eu din urma nu e asa,au NIR cu pretul de intrare ,facturile de vanzari si cred ca descarcarea s a facut manual( asa cred eu ) Doar patronii tin cica o evidenta pe fise de magazie.Ar trebui sa o tin global-valorica ? sau........? Cum sa fac? Si a inceput cand creez firma ce aleg din cele 3 tipuri? tinand cont ca am 3 gestiuni ?
Legat de ob.inv cele din urma nu apar, asta inseamna ca ar trebui sa modific din urma , am pe nedefinit....ar trebui sa creez ob.inv. nu?
Daca unitatea are o evidenta cantitativ-valorica, atunci doar creezi cele 3 analitice, precum doua gestiuni global-valorice unde setezi cele doua analitice (2-3).
La inregistrari vei utiliza "nedefinit".
Pana la urma pentru depozit vei avea in contabilitate o evidenta doar valorica.
La inregistrari vei utiliza "nedefinit".
Pana la urma pentru depozit vei avea in contabilitate o evidenta doar valorica.
Am inteles ,deci corect si asa ,adica eu o sa am stocul valoric.Poate nici nu era nevoie sa cumpar partea de stocuri , poate pt obiectele de inventar ,nu ?
Poate vei tine la cineva si partea respectiva.
Il poti folosii pentru obiecte de inventar.
Il poti folosii pentru obiecte de inventar.
Multumesc pentru tot ,o seara frumoasa !
Revin cu o intrebare , va rog : pana in momentul de fata am inegistrat la toate firmele ob.de inventar la intrari , am creat 303 analitic pt fiecare obiect in parte si tot de la intrari am folosit "dare in folosinta", are vreun rost sa modific din urma ? ca sa imi apara in lista ob.de inventar ( acum dupa achizitia de stocuri) ? cum le pot casa daca nu apar in lista ?
Sincer sa fiu nu prea inteleg rostul de a crea analitice, avand in vedere ca prin meniul "situatie aprovizionari" vezi tot ce s-a cumparat pe 303.
Ceea ce poti face acum este sa faci o salvare de baza de date si sa transferi inregistrarile de pe 303.xx pe 303 prin meniul "administrare" -> "intratinere bd" -> "modificare coduri" -> "modificare cont contabil" unde la "cod actual" treci 303.xx, iar "cod nou" treci 303.
Oricum, poate o solutie optima ar fi fost sa faci o "preluare" incepand cu data de la care ai inceput sa lucrezi cantitativ-valoric si sa preiei si obiectele de inventar pe articole.
Ceea ce poti face acum este sa faci o salvare de baza de date si sa transferi inregistrarile de pe 303.xx pe 303 prin meniul "administrare" -> "intratinere bd" -> "modificare coduri" -> "modificare cont contabil" unde la "cod actual" treci 303.xx, iar "cod nou" treci 303.
Oricum, poate o solutie optima ar fi fost sa faci o "preluare" incepand cu data de la care ai inceput sa lucrezi cantitativ-valoric si sa preiei si obiectele de inventar pe articole.
Da,pentru firma preluata asa am facut....dar acum avand si partea de stocuri intrebarea era pentru o alta firma unde am creat analitic pentru fiecare obde inventar .Multumesc mult !
Si ce ti-am mentionat mai sus nu am raspuns la intrebare?