stat sambata
stat sambata
daca se lucreaza sambata 8 ore cum se procedeaza il platec dublu si ii dau si un liber sau il platesc doar dublu si cum se introduce in saga ? Mulrumesc
Re: stat sambata
imi poate raspunde cineva cum introduc in stat Sambata lucrata ?
Are ore suplimentare? Dacă da atunci acestea se plătesc și i se plătește o indemnizație de minim 75% dacă nu i se acordă o zi liberă.
Ziua liberă pentru orele suplimentare nu este parte a celor 48 ore libere la care are dreptul după 5 zile de muncă.
Ziua liberă pentru orele suplimentare nu este parte a celor 48 ore libere la care are dreptul după 5 zile de muncă.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.
nu lucreaza sambata 8 ore dar el ar dori sa vina si lunea si atunci ce fac ii dau in alta zi liber sau ii dau o prima suplimentara in afara de plata celor 75 % ?
si mai am o intrebare daca se poate cum fac in saga in stat ore suplimentare 8 ore procent 75% sau exista undeva ore weekend ?
si mai am o intrebare daca se poate cum fac in saga in stat ore suplimentare 8 ore procent 75% sau exista undeva ore weekend ?
Dacă lucrează sâmbăta e obligatoriu să aibă 48 de ore liber. Nu contează ce vrea el. Contează să respectați legislația. Citiți codul muncii.
la stat de plata , pe angajatul respectiv, la detalii(dreapta) completati orele suplimentare si puneti 175%. nu doar 75% ca sa calculeze bine..visani512 scrie:... cum fac in saga in stat ore suplimentare 8 ore procent 75% sau exista undeva ore weekend ?
“Cea mai valoroasă parte a unui om nu este mintea plină de cunoștințe, ci inima plină de iubire, urechea pregătită să asculte și mâna dispusă să ajute.”
Și mai am o observație: eu am spus așa - dacă sunt ore suplimentare acestea se plătesc (plata orelor lucrate se face 100%), iar dacă nu i se dă zi liberă pentru orele suplimentare lucrate atunci beneficiază și de o indemnizație de minim 75%, deci procentul pentru plata orelor suplimentare este 100% dacă i se va da o zi liberă ulterior sau 175% (200% dacă orele suplimentare sunt ca urmare a lucrului într-o zi de sărbătoare legală) dacă nu i se dă zi liberă.
-
Am si eu o nelamurire legata de sambata: am contract de 8 ore/zi, 40 ore/saptamana si spor de weekend 1%. Salariatul lucreaza 2 zile de sambata pe luna, urmata fiecare sambata de 48 ore consecutive de liber. Sambetele respective le-am considerat ca sunt zile normale de lucru si le-am introdus ca si salariu la alte venituri. Rog o opinie daca este corect. Multumesc!