Productie dublata

csillac

Productie dublata

#1 Mesaj de csillac »

Buna ziua,
societatea produce utilaje unicat. Pana acum ciclul de productie era de 1 luna, dar incepand cu luna august a crescut la 2-4 luni datorita complexitatii lucrarii. Pana acum introduceam in ecranul "Productie" utilajul si numarul de bucati (1 bucata) de fabricat iar la consum materiile prime aferente lucrarii, iar la vanzare scadeam produsul finit de pe stoc cu factura de vanzare. In luna iulie am procedat la fel cu un produs, doar ca nu a fost finalizat, dar la finalul lunii am validat consumurile si productia produsului. In acest fel in luna iulue am pe stoc acel produs finit. In luna august am mai cumparat materii prime pt acelas produs, iar pentru a putea sa scad din gestiune materiile prime am adaugat din nou produsul (1 bucata) in ecranul "Productie" adaugand consumul aferent. Acum am inchis luna august si constat ca am 2 produse finite pe stoc, 1 bucata din iulie si 1 bucata din august, ceace nu este normal fiindca eu am produs doar unul pe perioada a 2 luni. Va rog sa-mi spuneti cum sa procedez in acest caz ca sa nu-mi dublez/triplez artificial stocurile de produse finite?
Cu deosebit respect!

herganiec

Re: Productie dublata

#2 Mesaj de herganiec »

trebuie activat optiunea <Sistem de productie cu ciclu mai mare de o luna> de la configurare firma, setari diverse (jos), a doua optiune de jos-dreapta. Apoi
Parerea mea e ca trebuie sa devalidati si august si iulie si sa inchideti luna iulie iar in august nu mai creati alt PF. vedeti cum arata.
“Cea mai valoroasă parte a unui om nu este mintea plină de cunoștințe, ci inima plină de iubire, urechea pregătită să asculte și mâna dispusă să ajute.”

csillac

#3 Mesaj de csillac »

este activata optiunea <Sistem de productie cu ciclu mai mare de o luna> inca de la infiintarea firmei. Daca nu adaug si in luna august in ecranul de productie acel produs finit cum pot sa adaug materiile prime aferete acelui produs? Doar ca asa se dubleaza nr de PF artificial. Nu stiu daca m-am exprimat destul de clar. Poate este si o alta solutie.

Multumesc!

herganiec

#4 Mesaj de herganiec »

scrieti si la firma. ei stiu ce si cum mai multe si atasati si baza de date..
“Cea mai valoroasă parte a unui om nu este mintea plină de cunoștințe, ci inima plină de iubire, urechea pregătită să asculte și mâna dispusă să ajute.”

csillac

#5 Mesaj de csillac »

Multumesc!

csillac

#6 Mesaj de csillac »

Raspuns de la Saga, pentru cei interesati!

"Productia cu ciclu de executie mai lung de o luna presupune validarea consumului de materii prime in fiecare luna, insa nu si validarea produsului finit. Validarea situata sub tabelul aferent produselor finite se face doar cand ciclul de executie a ajuns la final, iar la acel moment produsele se incarca pe stoc spre vanzare. Materiile prime se valideaza in fiecare luna."

O zi buna!

Scrie răspuns