Profit nerepartizat
Profit nerepartizat
Buna seara, stimati colegi va rog sa ma jautati.Am preluat o firma care ar la 31.12.2015 profit nerepartizat, pot acum din luna septembrie sa repartizez la dividende doar o parte din suma ? platim 5% impozit div ? si mai platim ceva?administratorul vrea in fiecare luna sa plateasca impozit pe dividende cate un pic pana se stinge profitul nerepartizat din 2015,e corect? si cum fac inreg.contabile?Multumesc !
Re: Profit nerepartizat
In prima faza vezi daca nu trebuie sa inchizi pierderile din anii precedenti.
Daca repartizeaza dividende atunci in acest an va platii 16% 5% impozit si cam atat, dar daca nu este asigurat va trebui sa el personal sa isi plateasca sanatate.
De altfel, pentru fiecare luna va face o decizie de repartizare.
Daca repartizeaza dividende atunci in acest an va platii 16% 5% impozit si cam atat, dar daca nu este asigurat va trebui sa el personal sa isi plateasca sanatate.
De altfel, pentru fiecare luna va face o decizie de repartizare.
Ultima oară modificat Mie Sep 07, 2016 10:45 pm de către balazse, modificat 1 dată în total.
de ce 16% nsi nu 5%?
-
e 5% - balazse a zis din obisnuinta 16% ( atatia ani cu 16% i
)

Imi cer scuze, este 5% (din pacate am ramas cramponat la 16%). 

Multumesc mult ,nu avem pierderi de acoperit , si va rog ajutati- ma cu inreg.contabile? repartizam la dividende luna asta 15.000 lei .Impozitul il declar in D100 , la trimestru ?
-
117 = 457
457= 446
457= 5121 sau 5311
Da, impozitul il declari in 100
457= 446
457= 5121 sau 5311
Da, impozitul il declari in 100
In 100 in luna in care platesti dividende
Multumesc mult pentru toate raspunsurile !
In luna August am dat dividende, declar impozitul in d100 pe august chiar daca firma depune declaratii trimestrial?In august declar impozit dividende si in declaratia trimestriala declar impozitul micro,nu? Multumesc .
Daca iti verifici vectorul fiscal o sa vezi ce contributie trebuie sa declari trimestrial.
Pana in momentul de fata esti cu declarare trimestriala doar pentru impozitul pe venitul microintreprinderilor.
Impozitul pe dividende este un impozit de retinere la sursa si se declara pentru luna in care se face retinere, ca urmare vei depunde pe luna august un D.100 (doar cu acest impozit pe dividende) pana pe 26.09.2016 (inclusiv).
Pana in momentul de fata esti cu declarare trimestriala doar pentru impozitul pe venitul microintreprinderilor.
Impozitul pe dividende este un impozit de retinere la sursa si se declara pentru luna in care se face retinere, ca urmare vei depunde pe luna august un D.100 (doar cu acest impozit pe dividende) pana pe 26.09.2016 (inclusiv).