DECONTARI INTRE DOUA SOCIETATI

munteano177

DECONTARI INTRE DOUA SOCIETATI

#1 Mesaj de munteano177 »

am urmatoarea sit-am doua societati una dintre ele cu contul blocat si platile pentru facurile de furnizori au fost facute din contul celei de a doua societate.Cum pot sa-mi reglez soldul la furnizori la prima societate si unde anume in SAGA.

cernatv

Re: DECONTARI INTRE DOUA SOCIETATI

#2 Mesaj de cernatv »

La fel cum au înregistrat furnizorii tăi încasările. Ilegal.

ancan

#3 Mesaj de ancan »

Vezi Cod fiscal Legea 227/2015, art 286, alin 4, lit e si normele de aplicare: " În sensul art. 286 alin. (4) lit. e) din Codul fiscal, sumele achitate de o persoană impozabilă în numele și în contul altei persoane impozabile reprezintă sumele achitate de o persoană impozabilă pentru facturi emise de diverși furnizori/prestatori pe numele altei persoane și care apoi sunt recuperate de cel care le achită de la beneficiar. Persoana care achită sume în numele și în contul altei persoane nu primește facturi pe numele său și nici nu emite facturi pe numele său. Pentru recuperarea sumelor achitate în numele și în contul altei persoane se poate emite, în mod opțional, o factură de decontare de către persoana impozabilă care a achitat respectivele facturi. În situația în care părțile convin să își deconteze sumele achitate pe baza facturii de decontare, taxa nu se menționează distinct, fiind inclusă în totalul sumei de recuperat. Factura de decontare se transmite beneficiarului însoțită de factura achitată în numele său. Persoana care a achitat facturile în numele altei persoane nu exercită dreptul de deducere pentru sumele achitate, nu colectează taxa pe baza facturii de decontare și nu înregistrează aceste sume în conturile de cheltuieli, respectiv de venituri. Beneficiarul ale cărui facturi au fost achitate de altă persoană își va deduce în condițiile legii taxa pe baza facturii care a fost emisă pe numele său de furnizori/prestatori, factura de decontare fiind doar un document care se anexează la factura achitată...."si urmeaza exemple.

munteano177

#4 Mesaj de munteano177 »

multumesc frumos

Scrie răspuns