buna ziua,
ajutati-ma si pe mine cu niste sfaturi, va rog...
tin contabilitatea o firma mica, simpla (srl, platitor de tva si imp profit) care in prezent desfasoara activitati conform caen 6201; administratorul societatii este profesor de chimie la o scoala generala si preda si meditatii in particular.
administratorul a fost contactat de o alta societate care organizeaza meditatii intr-un cadru organizat; adica un domn, la randul lui profesor, are o societate comerciala sau pfa (n-am inteles exact)..si detine o cladire unde organizeaza meditatii cu copii de toate varstele, pt toate materiile.. (meditatii pt care am inteles ca domnul are toate autorizatiile si avizele necesare); domnul respectiv doreste sa incheie un contract de prestari servicii cu clientul meu (cum are si cu ceilalti profesori, dar eu nu le-am vazut), prin care clientul meu preda meditatii in locatia x, clientul meu emite factura catre societatea domnului, in valoare de 60 ron de exemplu (pe ora/pe copil..nu stiu exact ce va scrie pe factura), iar domnul mai departe emite fact+bf catre copil de 100 ron.
intrebarile mele sunt: e corect ce doresc ei sa faca? factura se emite de catre clientul meu cu tva sau fara tva? pt clientul meu profesor, mai este nevoie de alte autorizatii sau avize pt a presta aceste servicii de meditatii in acel cadru organizat de domnul respectiv? daca nu e corect, cum ar trebui sa faca ca sa fie clientul meu in deplina legalitate??
multumesc frumos
Roxana
meditatii
Re: meditatii
Clientul dvs (profesorul de chimie) face o prestare de servicii si este normal sa emita o factura cu TVA (este platitor de TVA din ce spuneti)
Beneficiarul facturii/serviciilor isi recupereaza prin refacturare catre copii suma respectiva, desi nu mai este treaba dvs.
Clientul dvs (profesorul de chimie) este obligat sa intocmeasca factura cu TVA catre acel domn cu care are contract.
Beneficiarul facturii/serviciilor isi recupereaza prin refacturare catre copii suma respectiva, desi nu mai este treaba dvs.
Clientul dvs (profesorul de chimie) este obligat sa intocmeasca factura cu TVA catre acel domn cu care are contract.
Am vazut viitorul. Nu mi-l permit!