buna ziua,
am urmatoarea situatie:
o societate urmeaza sa presteze servicii de ecarisaj adapost caini pentru sectorul public.
cum se va tine contabilitatea acestor operatiuni?
se vor inregistra in contabilitate cainii, hrana, serviciile veterinare subcontractate?
sunt spre exemplu cheltuielile cu hrana deductibile?
multumesc.
adapost caini
Re: adapost caini
De ce să înregistrați câinii în contabilitate? Îi vindeți? Sunt proprietatea firmei? Nu prea cred.
Așadar nu înregistrați în contabilitate câinii. Țineți o evidență a lor specifică ANSV sau instituției cu drept de control, dar nu în contabilitate.
Serviciile subcontractate se vor factura de către parteneri așa că, normal, le veți înregistra în baza facturii și contractului încheiat cu partenerii.
Da, hrana și medicamentele sau alte bunuri consumate de animale sunt deductibile.
Așadar nu înregistrați în contabilitate câinii. Țineți o evidență a lor specifică ANSV sau instituției cu drept de control, dar nu în contabilitate.
Serviciile subcontractate se vor factura de către parteneri așa că, normal, le veți înregistra în baza facturii și contractului încheiat cu partenerii.
Da, hrana și medicamentele sau alte bunuri consumate de animale sunt deductibile.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.