vanzare auto
vanzare auto
o societate achizitioneaza in 2014 au un auto ( second) la pret de 74 000. lei ( fara tva). a dedus tva-ul integral. in 2016 vinde cu 15 000 lei ( fara tva) . valoare neamortizata 39 000 lei . ce presupune tranzactia din punct de vedere tva si impozit profit ? pretul pietei ( din ce am cautat pe net ) este peste 30 000 lei .
multumesc
multumesc
Re: vanzare auto
Dpdv al TVA, nimic, zic eu. La impozit pe profit vei avea ceva cheltuieli nedeductibile, respectiv partea din amortismentul lunar care depaseste 1.500 lei, inmultita cu numarul de luni ramase de amortizat, vezi pct. 27 din N.M. de aplicare ale art. 28 (14).
Ultima oară modificat Joi Sep 15, 2016 11:21 pm de către scortarum, modificat 1 dată în total.
-
Dacă este cazul bineînțeles . Adică dacă amortismentul lunar depășește 1500 lei. Dar la valoarea de 74000 lei valoare de înregistrare probabil că da. După calculele mele sunt vreo 42 lei lună pentru o durată normală de utilizare de 48 luni. Puțin.
Tocmai de aceea am spus 
ceva cheltuieli nedeductibile

rata lunara de amortizare este de 1257 lei . sub 1500
-
Atunci nu vei avea nicio cheltuiala nedeductibila. Important ca clientul sa nu fie persoana afiliata (juridica sau fizica)conform Codului Fiscal ca altfel trebuie intocmit dosarul preturilor de transfer.
Din cate stiu eu, nu trebuie.
-
Ce nu trebuie si in ce condiții? Eu nu am zis că trebuie neapărat. Depinde de situația concretă.
-
E-n regulă! Mulțumesc frumos!
-
buna ziua!
daca vand un vehicul neamortizat integral catre o persoana juridica, am ceva cheltuieli nedeductibile?

daca vand un vehicul neamortizat integral catre o persoana juridica, am ceva cheltuieli nedeductibile?

-
@marianam80 ai citit postarile de mai sus? Ca exact despre ce intrebi tu este vorba. Sau trebuie sa desenam niste sageti,ceva? Subiectul asta are 12 "mesaje mari si late" si sunt scrise in limba romana.... 

-
ouch...
am citit....dar nu inteleg ce cauta in subiectul vanzare, amortizarea limitata la 1500 lei.....asta m-a derutat.....
am citit din nou.....am inteles...
scuze....
multumesc
am citit....dar nu inteleg ce cauta in subiectul vanzare, amortizarea limitata la 1500 lei.....asta m-a derutat.....
am citit din nou.....am inteles...
scuze....
multumesc
-
Ok.Se mai intampla!
-
.....sincer.....am fost superficiala in lecturat.....mi-au atras atentia cifrele....