neplatitor tva in tara-achizitie intracomunitara

Intrebari - raspunsuri diverse despre programele SAGA
tudoraf841

neplatitor tva in tara-achizitie intracomunitara

#1 Mesaj de tudoraf841 »

buna ziua,
societatea srl nu este platitoare de tva in tara dar are cod tva pentru aic.Factura de achizite mijloc de transport cum o inregistrez ,aplic taxare inversa?
multumesc

balazse

Re: neplatitor tva in tara-achizitie intracomunitara

#2 Mesaj de balazse »

Pe care CIF s-a emis factura si s-a emisa sau nu cu TVA?

tudoraf841

#3 Mesaj de tudoraf841 »

Acum am vazut ca cele doua facturi sant pe cif -ul atribuit pentu achizitii intracomunitare si nu pe cuiul firmei de la onrc.Pe o factura de achizitie scrie tva 0 si livrare intracomunitara si pe cealalta scrie scutit de impozit.

alexan88

#4 Mesaj de alexan88 »

Atunci cand inregistrezi achizitia mij de transport o inregitrezi la intrari(valuta) si aplici tipul operatiuni taxare inversa. Doar ca pentru achizitii intracomunitare de bunuri, mijloace de transport, se plateste Tva in tara conform decontului special de taxa, fiindca nu esti inregistrata normal ca platitor de tva conform art 316, ci numai pentru AIC conform art 317.

paund852

#5 Mesaj de paund852 »

chiar daca mijlocul de transport e second-hand?

tudoraf841

#6 Mesaj de tudoraf841 »

cum sa platesc tva in tara daca eu am solicitat cod valid de tva pt. achizitii din u.e inainte de achizitie. si ei mi-au dat camionul fara tva factura fiind emisa pe codul intracomunitar .Nici nu mai stiu cum sa inregistrez facturile.Mijloacele de transport sant second
Multumesc celor care vor sa ma ajute

alexan88

#7 Mesaj de alexan88 »

conform celor spuse de art 324, alin. 2 din CF
"Decontul special de taxă trebuie întocmit potrivit modelului stabilit prin ordin al președintelui A.N.A.F. și se depune până la data de 25 inclusiv a lunii următoare celei în care ia naștere exigibilitatea operațiunilor menționate la alin. (1). Decontul special de taxă trebuie depus numai pentru perioadele în care ia naștere exigibilitatea taxei. Prin excepție, persoanele care nu sunt înregistrate în scopuri de TVA, conform art. 316 , indiferent dacă sunt sau nu înregistrate conform art. 317 , sunt obligate să depună decontul special de taxă pentru achizițiile intracomunitare de mijloace de transport noi, înainte de înmatricularea acestora în România, dar nu mai târziu de data de 25 a lunii următoare celei în care ia naștere exigibilitatea taxei aferente respectivei achiziții intracomunitare. De asemenea, persoanele care sunt înregistrate în scopuri de TVA, conform art. 317 , și care au obligația plății taxei pentru achizițiile intracomunitare de mijloace de transport care nu sunt considerate noi, conform art. 266 alin. (3), au obligația să depună decontul special de taxă pentru respectivele achiziții intracomunitare înainte de înmatricularea mijloacelor de transport în România, dar nu mai târziu de data de 25 a lunii următoare celei în care ia naștere exigibilitatea taxei aferente achiziției intracomunitare.

P.s Acuma daca ma gresesc va rog sa ma corectati, nu ma supar deoarece nu le stiu pe toate. Inca invat. Nu stiu nici in ce consta regimul bunuriloe second hand, si nici daca in acest regim intra si mijloacele de transport sau nu.

roncovf

#8 Mesaj de roncovf »

@alexan88 Ai dreptate, nimeni nu stie toate zecimalele lui π , dar referitor la plata TVA pentru cei cu inregistrare partiala de TVA pentru operatiuni intracomunitare, asa e. Trebuie sa plateasca TVA in tara. Au beneficiat de scutire de TVA in tara furnizoare, in Romania platesc TVA 20%, nu are importanta daca mijloacele de transport sunt sau nu cu TVA deductibil 50% sau 100%.

Scrie răspuns