Orele suplimentare
-
Orele suplimentare
Va rog sa ma ajutati: daca o parte de salariati lucreaza ore suplimentare in luna (nu neaparat in wekend), unde ma duc in program sa le inregistrez astfel incat sa-mi apara in stat iar dec. 112 sa se valideze? In "pontaj"le-am trecut, dar la validarea dec. 112 imi da eroare. Ce trebuie sa fac ca salariatul sa fie platit dupa orele lucrate? Ex. 190 ore in loc de 176 ore?
Re: Orele suplimentare
La ore suplimentare. În statul de salarii devalidat, apăsați Modific, pe numele salariatului la care adăugați suplimentare și apoi apăsați butonul Detalii și-n panoul ce vă apare completați orele suplimentare și procentul corespunzător.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.
In statul de salarii vei inregistra numarul de ore de lucru aferente perioadei lucrate, in program normal, iar numarul de ore suplimentare le vei prelua prin detalii. Pentru orele lucrate in regim de ore suplimentare, vei trece sporul (in procente), stabilit pentru situatiile respective.
Eugen Pintea
Pentru AgacheC783
Niciodata nu modifica manual coloana "timp lucrat" (lasa-l in seama programului).
Niciodata nu modifica manual coloana "timp lucrat" (lasa-l in seama programului).
-
Dar as putea inregistra pentru orele suplimentare bonuri de masa fara sa mai completez in Detalii procent? Daca da cum procedez? Va multumesc!
-
buna ziua,
pentru orele lucrate sambata-duminica se poate aplica un procent de 2%? sau se aplica procentul de 2% si de o zi nelucrata?
multumesc
pentru orele lucrate sambata-duminica se poate aplica un procent de 2%? sau se aplica procentul de 2% si de o zi nelucrata?
multumesc
Pentru AgacheC783
Ce treaba au tichetele de masa cu orele suplimentare?
Ce treaba au tichetele de masa cu orele suplimentare?
-
Pai in loc de remunerare in lei sa se dea bonuri. Ar fi mai avantajos pentru angajator.
Pentru agachec783:
Eu cred ca cel mai avantajos pentru angajator ar fi sa plateasca in nasturi. De ce nu?
Colegu' sa stii ca nu tine. Tu ii recomanzi colegului nostru sa incalce legea.
Eu cred ca cel mai avantajos pentru angajator ar fi sa plateasca in nasturi. De ce nu?
Colegu' sa stii ca nu tine. Tu ii recomanzi colegului nostru sa incalce legea.
Eugen Pintea
-
la o societate angajatul are trecut in CIM spor de weekend 10%. acest spor se declara in Revisal? lucrand si sambata-duminica trebuie sa ii acorde si o zi sau doua libere sau este suficient acest spor de 10%?
multumesc
multumesc
Da, se declară, dacă este spor permanent.Codul Muncii prevede că se acordă și zile libere, iar dacă nu este posibil, atunci se plătesc dublu zilele lucrate în week-end.
Norocul este ceea ce are loc atunci când pregătirea se întâlnește cu șansa!
-
buna ziua,
revin cu o alta intrebare. o societate comerciala, magazin haine, are un lucrator comercial cu norma intreaga. programul magazinului este de la 10:00-20:00 de luni-vineri. prima angajata lucreaza de la 10:00-18:00 si de la 18:00-20:00 a mai angajat o persoana, deci cu timp partial 2h. este bine asa?
problema este urmatoarea: au program de lucru si sambata de la 10:00-16:00 si doresc ca o sambata sa lucreze o fata, iar urmatoarea sambata sa lucreze cealalta. cealalta persoana are contract pt 2h, poate lucra sambata 6h?
mentionez ca pt zilele lucrate sambata li se ofera un spor de 10% si o zi libera.
multumesc
revin cu o alta intrebare. o societate comerciala, magazin haine, are un lucrator comercial cu norma intreaga. programul magazinului este de la 10:00-20:00 de luni-vineri. prima angajata lucreaza de la 10:00-18:00 si de la 18:00-20:00 a mai angajat o persoana, deci cu timp partial 2h. este bine asa?
problema este urmatoarea: au program de lucru si sambata de la 10:00-16:00 si doresc ca o sambata sa lucreze o fata, iar urmatoarea sambata sa lucreze cealalta. cealalta persoana are contract pt 2h, poate lucra sambata 6h?
mentionez ca pt zilele lucrate sambata li se ofera un spor de 10% si o zi libera.
multumesc
Daca este angajata cu 2 ore/zi atunci nu mai poate lucra si sambata, deoarece ar fi ore suplimentare, iar la timp partial nu se poate efectua ore suplimentare.
Daca un angajat lucreaza 2 zile de la 10.00-22.00 si are urmatoarele 2 zile libere, trebuie ca pentru zilele de weekend lucrate care-i vin in tura, sa primeasca spor de 100%?
Trebuie sa trec ceva in contractul de munca si sa declar in revisal?
Multumesc!
Trebuie sa trec ceva in contractul de munca si sa declar in revisal?
Multumesc!
-
ferenta scrie:Codul Muncii prevede că se acordă și zile libere, iar dacă nu este posibil, atunci se plătesc dublu zilele lucrate în week-end.
Spuneţi-mi şi mie, vă rog, care articol din CM prevede acest lucru: dacă nu pot acorda liber pentru o sâmbătă lucrată, se plăteşte dublu... M-ar ajuta foarte mult.
Mulţumesc