gestiune magazin haine

marinasim629

gestiune magazin haine

#1 Mesaj de marinasim629 »

buna ziua,

va rog frumos sa ma ajutati. o SRL are ca si obiect secundar de activitate comert cu amanuntul al imbracamintei.
1. cum trebuie sa tina gestiunea: cantitativ-valoric sau global-valoric? cum va inregistra o factura, de exemplu: bluze --> 4buc*20 lei?
2. cum inregistreaza incasarile prin POS?

multumesc frumos!

marinasim629

Re: gestiune magazin haine

#2 Mesaj de marinasim629 »

rectific, acest magazin este un punct de lucru. cum se inregistreaza facturile societatii, care se ocupa cu prestari servicii si cum se inregistreaza facturile punctului de lucru, adica magazinul de haine?

imi cer scuze pt insistente si pentru necunoasterea mea, insa doresc sa imi ajut prietena.

multumesc

balazse

#3 Mesaj de balazse »

1. Depinde cum doreste unitatea, dar poate cel mai simplu ar fi o evidenta global-valorica.
2. Cel mai optim este ca acel client fictiv creat sa ai la cont analitic trecut 4111.xxxxx, iar suma incasata prin numerar in incasezi prin 5311, iar cel prin POS il incasezi prin 5125.

PS. Mai citeste un pic manualul de utilizare, precum tutorialele.

marinasim629

#4 Mesaj de marinasim629 »

multumesc, am citit si manualul, insa tot nu sunt sigura ce gestiune ar trebui sa aiba? totusi, la un eventual control, fiind SRL, nu i se va cere fisele de magazie? stiu ca acestea se folosesc la gestiunea cantitativ-valoric.
Daca la sediu se desfasoara activitate specifica de birou, iar la punctul de lucru este magazinul de haine, in contabilitate, la clienti / furnizori pot crea analitice, de exemplu: 401.1.xx - furnizori sediu, respectiv 401.2.xx - furnizori de marfa (magazin) / 4111.1.xx - clienti prestari servicii, respectiv 4111.2.xx - client fictiv (diverse persoane fizice)?

balazse

#5 Mesaj de balazse »

Pai trebuie sa decizi ca vrei sa ai (poti sa ai) o evidenta cantitativ-valorica sau doar una global-valorica.
In ceea ce priveste clientii si furnizorii nu iti recomand mentoda mentionata, deoarece nu isi are rostul, iar daca doresti sa evidentiezi cheltuielile/veniturile pentru fiecare activitate, atunci cel mai bine este sa te folosesti de optiunea de "grupe".

marinasim629

#6 Mesaj de marinasim629 »

multumesc. o sa merg pe global-valoric.

marinasim629

#7 Mesaj de marinasim629 »

revin cu acelasi subiect. patronul magazinului doreste gestiune cantitativ-valoric. la facturile de achizitie marfa are ca si produse: inele, cercei, coliere, bratari. la casa de marcat nu le are create pe fiecare in parte, ci "accesorii". cum procedez?

multumesc

cernatv

#8 Mesaj de cernatv »

Îl pui să le creeze.
Chiar și la global-valoric este obligat să seteze astfel casa de marcat.

marinasim629

#9 Mesaj de marinasim629 »

aoleu. pana acum are facturi de intrare asa (inele, cercei), chiar si bonuri fiscale cu "accesorii". cum sa procedez ca sa le inregistrez corect?

cernatv

#10 Mesaj de cernatv »

Un inventar la sfârșit de lună. Vezi câți cercei și inele mai sunt pe stoc și împarți vânzările de „accesorii” ca să-ți bată stocul.

marinasim629

#11 Mesaj de marinasim629 »

multumesc pt ajutor. dvs. cum credeti ca ar fi cel mai bine: gestiune global-valoric sau cantitativ-valoric? dansul a hotarat ca vrea gestiune cantitativ-valoric, deoarece doreste sa stie exact ce marfa are in magazin.

herganiec

#12 Mesaj de herganiec »

cel mai bine si usor este global valoric la haine second.
cu ce il ajuta ca stie ca mai are 3 bluze second de fameni dar nu stie marimea si tatea lor. poate nu mai poate sa le vanda. Daca era magazin cu haine noi era altceva. Oricum cred ca nota de receptie e destul de greu de facut.. le face receptia la kg sau buncata cu bucata.?
„Nu inteligența ne face mari, ci bunătatea inimii. Nu contează cât de mult știi, ci cât de mult bine faci.”

marinasim629

#13 Mesaj de marinasim629 »

nu este magazin second, ci magazin cu haine, bijuterii noi.

mocanua845

#14 Mesaj de mocanua845 »

Buna ziua,
Ma puteti ajuta va rog legat de gestiunea unui magazin second hand .
Am o clienta cu PFA si inainte vindea pe platforma Vinted si era ok, avea 10 bluze +10 pantaloni si era usor de tinut gestiunea cantitativ valoric.
De astazi ma anuntat ca are magazin deschis fizic si are multe facturi de achizitie cu haine la kg si ea le-a facut receptia in alt soft unde are legata si casa de marcat la acel soft , doar ca, gestiunea e cantitativ valorica.
Eu pot sa-mi setez in Saga global valoric si la final de luna sa ma folosesc de informatiile de la ea?
Fiind PFA nu-mi dau seama daca la achizitie am un 008 si pe masura ce vine si am consumurile se face descarcarea cu coeficient k? sau efectiv la final de luna sa creez un furnizor numit descarcare gestiune 001?
Multumesc frumos.

Scrie răspuns