configurare stat plata

ligai

Re: configurare stat plata

#16 Mesaj de ligai »

"1 Timpul de munca reprezinta timpul pe care salariatul il foloseste pentru indeplinirea sarcinilor de munca.
2 Pentru salariatii angajati cu norma intreaga, durata normala a timpului de munca este de 8 ore pe zi si de 40 de ore pe saptamana.
3 In functie de specificul unitatii sau al muncii prestate, se poate opta si pentru o repartizare inegala a timpului de munca, cu respectarea duratei normale a timpului de munca de 40 de ore pe saptamana.
4 Repartizarea timpului de munca in cadrul saptamanii este, de regula, uniforma, de 8 ore pe zi timp de 5 zile, cu doua zile de repaus."

Din cate stiu din controalele pe care le-am avut, unitatea trebuie sa ii asigure salariatului volumul necesar de munca pt efectuarea celor 8 ore/zi, respectiv 40 ore/saptamana. Poate efectua ore suplimentare astfel sa aiba in total maxim 48 ore/saptamana lucrate, dar in minus nu. Doar daca i se face contract de munca cu jumatate de norma, dar acolo nu mai are voie sa efectueze ore suplimentare. E bine de intrebat la ITM, acolo o sa va dea toate detaliile.

marianam80

Re: configurare stat plata

#17 Mesaj de marianam80 »

multumesc mult!
(sunt multi care trag aiurea de timp.....stau si vorbesc pe fb.....)
asta e....
multumesc inca o data!

Scrie răspuns