Multumesc anticipat!
N-am stiut ca definitiile sunt date pentru platitori si pentru neplatitorii de TVA. Credeam ca definitia costului de achizitie este aceeasi pentru toti.pintiliem scrie:La o firma neplatitoare de TVA costul de achizitie al unui produs (marfa, obiect de inventar sau mijloc fix) este baza de impozitare plus TVA. Acest TVA nu se poate deduce pentru ca firma neplatitoare de TVA nu are drept de deducere.
burcam622 scrie:am si eu o mare problema am masina care a fost cumparat in leasing pe 28.11.2007.din contract rezulta ca valoarea masinii este de20250 euro,dobanda 2085 euro si tva 4321 euro,total de plata 27061 euro,marea problema e ca societatea nu este platitoare de tva,dar va fi platitoare incepand cu 1 ianuarie 2008,as dori sa stiu cum ma inregistrez eu in acest caz,in valoarea masinii includ si tva sau nu si daca de la 1 ianuarie voi putea sa-mi deduc tva din rata,VA MULTUMESC
Si totusi nu-i port pica (si stie el SeptimiuV ca despre el este vorba).tomac scrie:Stornezi ulterior înregistrării fiscale suma reprezentândTVA pe care ai înregistrat-o în 2133 și 167 și care e aferentă perioadei cuprinsă în intervalul 01 a lunii în care devii plătitor și ultima zi a lunii în care se încheiei leasingul.
Este vorba de editia a II-a /2007, aparuta la INTELCREDO, Deva?pintiliem scrie:Asa cred prof univ dr. Iacob Petru Pantea si prof Gheorghe Bodea in capitolul Contabilitatea stocurilor, evaluarea stocurilor la intrarea in patrimoniu, din cartea Contabilitatea romaneasca... ca sa citam din clasici.