imprumut firma
-
imprumut firma
Buna ziua! O intrebare banala cu care ma contrazic cu alti colegi.Va rog frumos lamuriti-ne.Unei firme un SRL,o alta firma ii plateste o datorie catre un furnizor prin banca.Care este inregistrarea corecta ? Multumesc anticipat pentru raspunsuri!
Re: imprumut firma
Si eu sunt curioasa, eu am spus alor mei sa nu mai accepte, pentru ca noi cei de la mijloc nu avem document, a fost candva un bo refuzat, noi il girasem, dupa refuz, clientul nostru a platit direct in contul furnizorului nostru, eu despre suma asta am aflat cand am bifat fisa cu furnizorul... cum ar trebui inregistrata ?
Pentru ArdeleanuC723
Pe ce baza plateste datoria altei firme (exista vreun contract sau ceva asemanator)?
Pentru ZaineaL
Solicita o copie dupa BO girat si il inregistrezi acum, iar pe viitor sa faci copie dupa orice BO/CEC girat.
Pe ce baza plateste datoria altei firme (exista vreun contract sau ceva asemanator)?
Pentru ZaineaL
Solicita o copie dupa BO girat si il inregistrezi acum, iar pe viitor sa faci copie dupa orice BO/CEC girat.
bo-ul girat il am in copie dar a fost refuzat, acest bo refuzat poate sta la baza acestei tranzactii ulterioare , intre clientul meu si furnizorul meu?
-
am avut si eu o sit asemanatoare si am rezolvato astfel:
cotract compensar in 3 semnat de cei implicati ( 3 ) cu specificarea sumei si ce reprezinta ( incasare f. x, plata f. y )
am facut analitic 5125 comp in care am incasat clientul si tot din el am platit furniz si am atasat contr de compensare
p.s. de ce ati postat la imprumut firma ?
cotract compensar in 3 semnat de cei implicati ( 3 ) cu specificarea sumei si ce reprezinta ( incasare f. x, plata f. y )
am facut analitic 5125 comp in care am incasat clientul si tot din el am platit furniz si am atasat contr de compensare
p.s. de ce ati postat la imprumut firma ?
Pentru ZaineaL
N-ar fi fost mai usor sa redai toata situatia de la bun inceput?
Acel document nu poate sta la baza acelei tranzactii, trebuia emisa un nou BO si nu efectuat un virament.
N-ar fi fost mai usor sa redai toata situatia de la bun inceput?
Acel document nu poate sta la baza acelei tranzactii, trebuia emisa un nou BO si nu efectuat un virament.
-
Exista un contract intre cele doua firme .A doua firma ai plateste primei firme datoria catre furnizor (prin banca)Urmand ca prima firma sa-i restituie imprumutul celei de a doua cand are posibilitatea.
scuze daca nu am fost clarazaineal scrie:Si eu sunt curioasa, eu am spus alor mei sa nu mai accepte, pentru ca noi cei de la mijloc nu avem document, a fost candva un bo refuzat, noi il girasem, dupa refuz, clientul nostru a platit direct in contul furnizorului nostru, eu despre suma asta am aflat cand am bifat fisa cu furnizorul... cum ar trebui inregistrata ?
acuma trebuia ... dar faptul e consumat, furnizorul meu x sa-i spun are in extrasul de banca suma incasata de la clientul meu y si a stins din cranta noastra, eu cum trebuie sa procedez? le spun sa mai plimbe o data banii ?
-
trebuie sa afli cum a inregistrat incasarea, poate o tine in 473 ca nu stie ce-i cu ea , poate a returnat bani
daca a stins creanta in numele tau trebuie doar sa faci doar act de compensare
daca a stins creanta in numele tau trebuie doar sa faci doar act de compensare
-
Chiar nu ma poate lamuri nimeni?
@costachet982 au operat-o stingand soldul nostru, asa am descoperit bifand fisa cu ei, banii nu s-au trimis inapoi, apoi patroana mi-a confirmat ca aceasta plata de la clientul nostru y la furnizorul nostru x a avut loc, eu ramanand fara document. compensarea o fac in baza carui document, le cer copie dupa extrasele lor ?
Pentru ArdeleanuC723
Ce fel de contract s-a incheiat (ca nu prea am inteles)?
Firma care a oferit "imprumutul" este autorizat pentru asa ceva?
Ce fel de contract s-a incheiat (ca nu prea am inteles)?
Firma care a oferit "imprumutul" este autorizat pentru asa ceva?
-
Contractul care s-a incheiat intre cele doua firme este de imprumut.A doua firma o imprumuta pe prima platind datoria acestea catre furnizor.(prin banca)Multumesc !
Firma care a facut "imprumutul" are trecut in actul constitutiv aceasta activitate, precum este autorizat pentru asa ceva?