Eroare transmitere declaratie

tanaseb

Eroare transmitere declaratie

#1 Mesaj de tanaseb »

Buna ziua. Am o problema. Am trimis din greseala declaratia 100 fara semnatura electronica si nu am observat la timp, ci doar dupa 4 zile , cand am vrut sa scot recipisa am vazut eroarea. Eu am trimis din nou declaratia corect(si cu semnatura electronica) dar pe 29. O sa am probleme? Care ar fi? Multumesc.

balazse

Re: Eroare transmitere declaratie

#2 Mesaj de balazse »

In cel mai rau caz, daca va observa cineva amenda pentru depunere cu intarziere.

cernatv

#3 Mesaj de cernatv »

Nici măcar amendă. Dacă e prima dată și sub 15 zile, e avertisment.

scortarum

#4 Mesaj de scortarum »

@cernatv Nici macar avertisment :D
ART. 103 Depunerea declarației fiscale
.....

(4) Data depunerii declarației fiscale prin mijloace electronice de transmitere la distanță este data înregistrării acesteia pe portal, astfel cum rezultă din mesajul electronic transmis de sistemul de tranzacționare a informațiilor, cu condiția validării conținutului declarației. în cazul în care declarația nu este validată, data depunerii declarației este data validării astfel cum rezultă din mesajul electronic.

(5)Prin excepție de la prevederile alin. (4), în situația în care declarația fiscală a fost depusă până la termenul legal, iar din mesajul electronic transmis de sistemul de tranzacționare a informațiilor rezultă că aceasta nu a fost validată ca urmare a detectării unor erori în completarea declarației, data depunerii declarației este data din mesajul transmis inițial în cazul în care contribuabilul/plătitorul depune o declarație validă până în ultima zi a lunii în care se împlinește termenul legal de depunere.
Cum a depus o declaratie valida pana astazi, 31, ultima zi a lunii, data depunerii este data din prima recipisa, cea cu erori.

cernatv

#5 Mesaj de cernatv »

Corect.
Nu am realizat că e încă 31 și n-am intrat în noiembrie.

tomac

#6 Mesaj de tomac »

Problema aici e că nu are recipisă cu erori. Eroarea în acest caz nu e în recipisă.
Așa că e considerată nedepusă. Lipsa semnăturii nu generează recipisă cu erori.
texul din codul de procedură se aplică numai dacă am recipisă cu erori. Ia încercați să depuneți un fișier fără semnătură și îmi spuneți dacă aveți recipisă sau doar un mesaj.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.

costachet982

#7 Mesaj de costachet982 »

eu am depus un 112 dupa 2 ani....si pana acum nimic...inca tolereaza scaparile astea

dar teoretic este cu amenda

depinde si de sector , sunt unele mai tolerante altele mai zbiri.....

Scrie răspuns