decl 394
Re: decl 394
@ferenta
M-ați pierdut. Ce relevanță are modalitatea de încasare? De unde ați dedus că se înscriu distinct încasările numerar față e cele cu card?
De ce vorbește acolo doar de încasări? Vă asigur că e vorba de valoarea bonurilor emise. Un bon emis și încasat cu card e considerat încasat din punct de vedere al D394 chiar dacă banii nu v-au intrat încă în cont. Orice bon emis de casa de marcat e încasat că nu puteți emite bonuri care să nu fie încasate - indiferent de modalitatea de încasare.
M-ați pierdut. Ce relevanță are modalitatea de încasare? De unde ați dedus că se înscriu distinct încasările numerar față e cele cu card?
De ce vorbește acolo doar de încasări? Vă asigur că e vorba de valoarea bonurilor emise. Un bon emis și încasat cu card e considerat încasat din punct de vedere al D394 chiar dacă banii nu v-au intrat încă în cont. Orice bon emis de casa de marcat e încasat că nu puteți emite bonuri care să nu fie încasate - indiferent de modalitatea de încasare.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.
Vă spun cum am făcut!Eu culeg la ieșiri , separat de pe raportul Z încasările cu numerar (5311) și separat încasările cu cardul (4111).Dacă la încasările cu numerar trec nr.total bonuri fiscale din Z, să zicem 15 și la încasări cu cardul scriu cifra zero la nr.bonuri fiscale, atunci în pdf-ul D394, poziția încasări cu cardul o adună la nr.bonuri fiscale, astfel că devine 16, când eu de fapt am 15.De aici am dedus că logic este fiecare încasare cu "mama ei".
Am într-o zi încasări numerar 12 bonuri, am încasări cu cardul 3 bonuri și gata.
Sau am ajuns s-o iau pe arătură cu minunea asta de D394?

Sau am ajuns s-o iau pe arătură cu minunea asta de D394?

Ultima oară modificat Joi Noi 10, 2016 11:47 am de către ferenta, modificat 1 dată în total.
Norocul este ceea ce are loc atunci când pregătirea se întâlnește cu șansa!
1.Culegeți ieșire pe care o operați ca fiind încasată cu card pe tip B.
2.Clientul pe care culegeți ieșirea să nu aibă cod fiscal.
3.La actualizarea datelor în D394 la tip acel client să fie setat PF. Dacă e pus PJ selectați PF.
2.Clientul pe care culegeți ieșirea să nu aibă cod fiscal.
3.La actualizarea datelor în D394 la tip acel client să fie setat PF. Dacă e pus PJ selectați PF.
1.Așa le-am operat, pe tip B!
2.Hopaaa...aici e bubă, că încasările cu card au avut setat cod fiscal, codul firmei care emite bonurile, deci l-am șters!!!
3.Rezolvând punctul 2, automat s-a rezolvat și punctul 3, că îmi apare clientul ca pf.
Însă problema cu total nr.bonuri fiscale preluate în D394, tot nu s-a rezolvat.Tot îmi consideră poziția încasare cu cardul ca fiind 1 bon, deși eu nu scriu nimic acolo, ci trec total nr.bf. la încasările cu numerar din ziua respectivă.
Dar mai insist, trebuie să-i dau de hac până la urmă!
Mulțumesc frumos d-le TomaC.
2.Hopaaa...aici e bubă, că încasările cu card au avut setat cod fiscal, codul firmei care emite bonurile, deci l-am șters!!!
3.Rezolvând punctul 2, automat s-a rezolvat și punctul 3, că îmi apare clientul ca pf.
Însă problema cu total nr.bonuri fiscale preluate în D394, tot nu s-a rezolvat.Tot îmi consideră poziția încasare cu cardul ca fiind 1 bon, deși eu nu scriu nimic acolo, ci trec total nr.bf. la încasările cu numerar din ziua respectivă.
Dar mai insist, trebuie să-i dau de hac până la urmă!
Mulțumesc frumos d-le TomaC.
-
buna ziua
daca tot v-am prins iar in dezbateri pe tema bonurilor raportate in faimoasa ( de acum ) 394 as dori si eu o lamurire asa ca ptr unul greu de cap
cum se inreg vanzarile directe catre clienti p.f. ?????
prin 'iesiri' selectez 'b' fac un client fictiv,fac inreg vanzarii, fac incasarea ( cum este casa/banca) dar unde trec nr de bonuri din acea zi ?
daca tot v-am prins iar in dezbateri pe tema bonurilor raportate in faimoasa ( de acum ) 394 as dori si eu o lamurire asa ca ptr unul greu de cap
cum se inreg vanzarile directe catre clienti p.f. ?????
prin 'iesiri' selectez 'b' fac un client fictiv,fac inreg vanzarii, fac incasarea ( cum este casa/banca) dar unde trec nr de bonuri din acea zi ?
E normal să considere așa. Este irelevant câte bonuri s-au încasat numerar sau cu card. Contează să fie introduse numărul total de bonuri din zi, indiferent de modalitatea de încasare. De aceea din Z-ul operat ca numerar scădeți, la număr bonuri, cel puțin 1. Pentru poziția operată ca ieșire pe card.
@costachet
În coloana cu același nume, din ecranul de antet. După data scadenței.
@costachet
În coloana cu același nume, din ecranul de antet. După data scadenței.
OK.Este metoda cea mai simplă.Încă o dată, mulțumesc frumos!
-
mercic
descoperii coloana aia ascunsa !! ( apare cand selectez 'b')
descoperii coloana aia ascunsa !! ( apare cand selectez 'b')
Intrand pe fir, mai am si eu o problema. Am selectat B la bonurile fiscale, dar nu-mi accepta in declaratie; cere cod fiscal. Daca am selectat B, de ce nu admite ca nu poate avea cod fiscal; ce nu fac bine?
-
Buna seara,
Am si niste neclaritati privind declararea bonurilor fiscale:
1) un restaurant care are o conventie semnata cu un client ai carui salariati vin sa manance si carora li se emite Bf cu incasare CEC adica urmeaza sa fie centralizate si sa se emita factura care va fi platita apoi cu OP de catre client. Deci bonurile nu sunt incasate, le-am inregistrat cu 418 in loc de 4111.
Problema este ca factura se emite in luna urmatoare (noiembrie), dupa ce s-au centralizat incluiv bonurile emise in ultima zi a lunii (octombrie) si o inregistrez 4111=418.
Deci declar aceste bonuri la nr. total bonuri emise in Octombrie sau nu? Si fac rectificativa cand primesc factura emisa in Noiembrie pt bonurile din Octombrie?
2) un client a avut o masa achitata numerar pt care s-a emis Bf in 31 Octombrie.
Clientul a venit in 03.11 si a cerut factura pt masa respectiva si i s-a emis factura cu data de 03.11 pt ca se mai emisesera facturi si nu s-a putut emite factura cu 31.10.
Ce fac, in Octombrie declar bonul fiscal in D394?
Multumesc.
Am si niste neclaritati privind declararea bonurilor fiscale:
1) un restaurant care are o conventie semnata cu un client ai carui salariati vin sa manance si carora li se emite Bf cu incasare CEC adica urmeaza sa fie centralizate si sa se emita factura care va fi platita apoi cu OP de catre client. Deci bonurile nu sunt incasate, le-am inregistrat cu 418 in loc de 4111.
Problema este ca factura se emite in luna urmatoare (noiembrie), dupa ce s-au centralizat incluiv bonurile emise in ultima zi a lunii (octombrie) si o inregistrez 4111=418.
Deci declar aceste bonuri la nr. total bonuri emise in Octombrie sau nu? Si fac rectificativa cand primesc factura emisa in Noiembrie pt bonurile din Octombrie?
2) un client a avut o masa achitata numerar pt care s-a emis Bf in 31 Octombrie.
Clientul a venit in 03.11 si a cerut factura pt masa respectiva si i s-a emis factura cu data de 03.11 pt ca se mai emisesera facturi si nu s-a putut emite factura cu 31.10.
Ce fac, in Octombrie declar bonul fiscal in D394?
Multumesc.
1. Ba sunt încasate dar nu cu numerar. Din punct de vedere al D394 intră la încasări prin case de marcat.
În luna emiterii veți declara factura distinct.
2. Același lucru. În octombrie intră la vânzări și în noiembrie se declară factura.
Se poate depune rectificativă pentru luna anterioară facturii prin modificarea datelor de la G eventual.
În luna emiterii veți declara factura distinct.
2. Același lucru. În octombrie intră la vânzări și în noiembrie se declară factura.
Se poate depune rectificativă pentru luna anterioară facturii prin modificarea datelor de la G eventual.
Aceeasi problema si la mine, am facut actualizare si la fel !puscasz scrie:Intrand pe fir, mai am si eu o problema. Am selectat B la bonurile fiscale, dar nu-mi accepta in declaratie; cere cod fiscal. Daca am selectat B, de ce nu admite ca nu poate avea cod fiscal; ce nu fac bine?
Dar de ce sa iti preia inregistrarile pe baza de tip "B"?