Multumesc mult . Doar ca informare R pentru ce este ? stiti ?tomac scrie:Nu, prin O.
declaratia 394
Re: declaratia 394
E pentru compatibilitate cu date vechi, vechi de tot.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.
-
buna ziua,
am si eu o intrebare
o firma cu tvai, facturi emise doar cu 20%, achizitii cu facturi (doar cu 20%) si cu bonuri fiscale care indeplinesc conditiile unei facturi simpliicate(cu cui-ul beneficiarul) - introdus in SAGA cu tipul C
la generare 394 totul este ok, validare cu succes
intrebarea este: valorile din bonurile introduse cu tip C apar la cartusul I si in cartusul C la Achizitii bunuri/servicii (A), este corect?
in Ghidul scos de ANAF pentru completarea lui 394 aparut acum 4 zile, la pag 40 completare cartus I, ei spun ca facturile simplificate se introduc DOAR la cartusul I pct. 1.1-1.4 si nu fac nici o referire la pct. 1.5 referitor la aceste bonuri
scuze daca va bat la cap, dar pentru linistea mea as vrea si parerea dvs.
multumesc mult
am si eu o intrebare
o firma cu tvai, facturi emise doar cu 20%, achizitii cu facturi (doar cu 20%) si cu bonuri fiscale care indeplinesc conditiile unei facturi simpliicate(cu cui-ul beneficiarul) - introdus in SAGA cu tipul C
la generare 394 totul este ok, validare cu succes
intrebarea este: valorile din bonurile introduse cu tip C apar la cartusul I si in cartusul C la Achizitii bunuri/servicii (A), este corect?
in Ghidul scos de ANAF pentru completarea lui 394 aparut acum 4 zile, la pag 40 completare cartus I, ei spun ca facturile simplificate se introduc DOAR la cartusul I pct. 1.1-1.4 si nu fac nici o referire la pct. 1.5 referitor la aceste bonuri
scuze daca va bat la cap, dar pentru linistea mea as vrea si parerea dvs.
multumesc mult
Bonurile fiscale cu CUI nu sunt facturi simplificate. Sunt bonuri cu valoare de factură simplificată, dar nu sunt factură simplificată.
Livrările efectuate chiar dacă sunt cu bonuri ce au CUI al beneficiarului înscris pe ele se declară cumulat la G ca încasare totală.
Doar achizițiile cu astfel de bonuri se declară separat.
Livrările efectuate chiar dacă sunt cu bonuri ce au CUI al beneficiarului înscris pe ele se declară cumulat la G ca încasare totală.
Doar achizițiile cu astfel de bonuri se declară separat.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.
-
multumesc pentru raspuns
deci este ok daca achizitiile cu bonuri cu cui beneficiar pe ele, apar separat la cartusul I (pct 1.5) SI in cartusul C la achizitii de bunnuri si servicii(A) sau (AI) dup[a caz?
deci este ok daca achizitiile cu bonuri cu cui beneficiar pe ele, apar separat la cartusul I (pct 1.5) SI in cartusul C la achizitii de bunnuri si servicii(A) sau (AI) dup[a caz?
cei de la saga mi-au zis la telefon ca se aceste contracte de inchiriere se inregistreaza pe R. Pana la urma e pe O sau R ?
AM VRUT SA FAC DECL 394 PT LUNA IANUARIE SI AM PRIMIT URMATORUL MESAJ: setati plajele de numere pentru facturi in ecranul Numere si Serii.............ce anume trebuie sa fac?
Exact ce ți se cere, să setezi! 

Norocul este ceea ce are loc atunci când pregătirea se întâlnește cu șansa!
Serios?bodora scrie:AM VRUT SA FAC DECL 394 PT LUNA IANUARIE ....
Pentru BodorA
"administrare" -> "numere si serii" si completezi acolo datele pentru "factura de iesire".
"administrare" -> "numere si serii" si completezi acolo datele pentru "factura de iesire".
Buna dimineata,
la iesiri când inregistrez Z-ul trebuie sa trec cate bonuri fidcale s-au emis in ziua respectiva?
va multunesc!
la iesiri când inregistrez Z-ul trebuie sa trec cate bonuri fidcale s-au emis in ziua respectiva?
va multunesc!
Bonul fiscal avand CUI ( cumparatorului ) introdus cu Tip C nu trebuie sa apara in 394 ?
Ma refer la Intrari .
La generare Saga nu il aduce ....ca Preluat . ( am ultima versiune din 14.11 )
Ma refer la Intrari .
La generare Saga nu il aduce ....ca Preluat . ( am ultima versiune din 14.11 )
Se pare ca ar trebui.
tomac scrie:Dacă e emise de plătitor de TVA nu se declară. Pentru achizițiile de la aceștia se declară exclusiv:
1. Facturi
2. Bonuri fiscale cu valoare de factură simplificată (acele celebre bonuri fiscale cu CUI al clientului înscris pe ele)
3. Facturi simplificate, emise în condițiile legii
Dacă nu e plătitor de TVA bonul respectiv se operează pe "Alte documente" și se declară ca atare.