buna ziua,
o firma cu tva la incasare utilizeaza saga din anul x, sold TVA din programul anterior de contabilitate este urmatoarea: 4428= 71.15 debit, 4428F = 392.5 debit, 4428M= 321.5 credit. Cum inregistrez aceste sume, cum inregistrez furnizorii. ? sunt disperata !!!!! multumesc anticipat
tva la incasare
Re: tva la incasare
Ce inseamna anul "X"?
Sincer nu prea inteleg intrebarea, soldurile le preiei prin meniul "prealuare date contabile", iar facturile prin meniurile "intrari"/"iesiri".
Nu fi disperata, ar trebui sa te calmezi.
Sincer nu prea inteleg intrebarea, soldurile le preiei prin meniul "prealuare date contabile", iar facturile prin meniurile "intrari"/"iesiri".
Nu fi disperata, ar trebui sa te calmezi.

1) am facut preluarea soldurilor din anul 2015 ( preluare date contabile)
2) Intrari, am introdus toti furnizorii , cu sold la 31.12.2015,
3) cand inchid luna, ma avertizeaza ca exista neconcordanta intre conturile de TVA
2) Intrari, am introdus toti furnizorii , cu sold la 31.12.2015,
3) cand inchid luna, ma avertizeaza ca exista neconcordanta intre conturile de TVA
Dar de ce nu te-ai folosit de optiunea "preluare automata" de la "preluare date contabile" (daca tot ai baza de date in Saga)?
Diferenta provine de la faptul ca in datele de la "preluare date contabile" pe care le-ai trecut pe 4428.TP si 4428.TI nu coincid cu valoarea facturilor din sold la care ai pus bifa la "TVAi".
Diferenta provine de la faptul ca in datele de la "preluare date contabile" pe care le-ai trecut pe 4428.TP si 4428.TI nu coincid cu valoarea facturilor din sold la care ai pus bifa la "TVAi".