decl 394
Re: decl 394
Doar o presupunere, cod caen "5610 Restaurante", tip operatie "prestari servicii" si ai vanzari cu cota de 9%, dar poate ar trebui sa fie cu 20% (acestea la pct.7).
-
am vanzari cu cota 20 - baut alcoolice
si mancare cu cota 9
deci sunt 2 pozitii !
si mancare cu cota 9
deci sunt 2 pozitii !
Vezi ce cont contabil ai la vânzarea cu 9%.Eu zic că D394 de acolo culege dacă o vânzare este livrare de bunuri sau o prestare de servicii!Sau cum ai creat grupele și cum ai cules datele pe ele...
Norocul este ceea ce are loc atunci când pregătirea se întâlnește cu șansa!
-
nu am grupe..
o sa verific iar..
o sa verific iar..
Nu cumva ai CAEN 5630 principal, la Configurare societăți?
-
ba da...am doar restaurant
doar 5610 nu 5630 ( nu am bar ) este restaurant
vanzarea de bauturi alcoolice , pe bon, sunt la cota 20 %
doar 5610 nu 5630 ( nu am bar ) este restaurant
vanzarea de bauturi alcoolice , pe bon, sunt la cota 20 %
Înțeleg că ai definit ca activitate principală CAEN-ul 5630.
Probabil de aici este eroarea. 5630 este baruri și servire de băuturi alcoolice, deci totul cu 20%. Având și mâncare cu 9% (restaurant, alimentație publică), trebuia să lucrezi pe grupe. Sau schimbi în Configurare societați CAEN-ul în 5610.
Probabil de aici este eroarea. 5630 este baruri și servire de băuturi alcoolice, deci totul cu 20%. Având și mâncare cu 9% (restaurant, alimentație publică), trebuia să lucrezi pe grupe. Sau schimbi în Configurare societați CAEN-ul în 5610.
-
nu am cod 5630 doar 5610 rest.
-
daca am un singur cod caen este necesar sa creez grupe...ptr faptul ca am intrari cu 2 cote de tva ??
eu banuiesc ca eroarea se trage din diferente de totaluri intre cartuse... si nu inteleg de am dif la totaluri
am iesiri pe bonuri fiscale, am iesiri pe facturi incasate cu bonuri fiscale, am iesiri pe facturi incasate cu chitanta
nu vad unde ar fi eroarea ??
eu banuiesc ca eroarea se trage din diferente de totaluri intre cartuse... si nu inteleg de am dif la totaluri
am iesiri pe bonuri fiscale, am iesiri pe facturi incasate cu bonuri fiscale, am iesiri pe facturi incasate cu chitanta
nu vad unde ar fi eroarea ??
Poate cel mai bine ar fi sa trimiti e-mail celor de la ANAF, deoarece ei au introdus acea corelatie.
Mai sus daca dai click pe "ANAF" te duce pe site-ul ANAF de un poti descarca decalratii.
Tot acolo gasesti si "Dacă aveţi probleme cu descărcarea formularelor, vă rugăm să vă adresaţi pe mail la adresa:...".
Tot acolo gasesti si "Dacă aveţi probleme cu descărcarea formularelor, vă rugăm să vă adresaţi pe mail la adresa:...".
-
Multam de info..
nu sesizasem ca ANAF - ul postat de tine e un link , am trimis, cica raspunde in 3 zile....ce fac..azi e ultima...
mai fac sapaturi despre cauza poate aflu..
nu sesizasem ca ANAF - ul postat de tine e un link , am trimis, cica raspunde in 3 zile....ce fac..azi e ultima...
mai fac sapaturi despre cauza poate aflu..
-
anaf-ul a raspuns :
Trebuie sa declarati datele centralizate.
Nu se accepta doua inregistrari cu acelasi cod caen, aceeasi cota de tva la
nivel de lista.
acum eu intrab, cum centralizez...unde ma duc sa dau comanda de centralizare ?
Trebuie sa declarati datele centralizate.
Nu se accepta doua inregistrari cu acelasi cod caen, aceeasi cota de tva la
nivel de lista.
acum eu intrab, cum centralizez...unde ma duc sa dau comanda de centralizare ?
Intrii pe fisierul pdf si verifica la pct.7 cum apare, adica pentru acelasi cod CAEN apare de doua ori? O data cu TVA 20% si o data cu TVA 9%?
Daca ai doua pozitii atunci completezi prima pozitie cu suma de la a doua, dupa care stergi pozitia doi.
Daca ai doua pozitii atunci completezi prima pozitie cu suma de la a doua, dupa care stergi pozitia doi.