Am un contract de prestari servicii in care am o clauza de penalitati pentru nerealizare contract (o.1% pe zi pentru partea nerealizata din contract).
Eu sunt prestatorul.
Cand facturez serviciul prestat
-1-il inscriu cu suma prevazuta in contract si apoi reduc cu penalitatea sau
-2- eu facturez cat este in contract si beneficiarul imi factureaza penalitati?
Problema e ca nu vrea sa-mi semneze situatiile de lucrari pe motiv ca nu le-am diminuat sumele cu penalitatea.
Multumesc mult!
facturare penalitati
Re: facturare penalitati
Ce scrie în contract?
In contract scrie doar ca se datoreaza penalitati de 0.1% pe zi de intarziere
-de catre prestator pentru partea de lucrari nerealizate
-de catre beneficiar in cazul neachitarii facturilor la scadenta.
Eu cred ca in mod normal eu trebuie sa facturez lucararea cu suma care este in situatia de lucrari, iar beneficarul sa-mi factureze penalitati pentru partea de lucrare efectuata cu intarziere.
Este corect asa?
Multumesc mult!
-de catre prestator pentru partea de lucrari nerealizate
-de catre beneficiar in cazul neachitarii facturilor la scadenta.
Eu cred ca in mod normal eu trebuie sa facturez lucararea cu suma care este in situatia de lucrari, iar beneficarul sa-mi factureze penalitati pentru partea de lucrare efectuata cu intarziere.
Este corect asa?
Multumesc mult!
Asa este corect.
Penalitatile nu intra in sfera de aplicare a TVA.
Tu ai obligatia facturarii la valoarea situatiilor de plata acceptate de catre client, iar orice diminuare a valoriilor facturate de catre tine ar atrage diminuarea taxei colectate.
Penalitatile nu intra in sfera de aplicare a TVA.
Tu ai obligatia facturarii la valoarea situatiilor de plata acceptate de catre client, iar orice diminuare a valoriilor facturate de catre tine ar atrage diminuarea taxei colectate.
Eugen Pintea