Achizitie Ungaria cu TVA 27%

rovidg116

Achizitie Ungaria cu TVA 27%

#1 Mesaj de rovidg116 »

Buna ziua

Intampin o mica problema si nu stiu deocamdata cum o scot la capat.
Firma din RO, achizitie din HU, partenerul maghiar factureaza cu TVA 27%, desi firma din RO este in ROI (e vorba de Decembrie 2016). Noi o dam mai departe catre o alta firma din RO. Patronul a luat legatura cu firma din HU, vor rectifica situatia prin stornare si refacturare, dar datat cu Ianuarie 2017 ! Si aici e problema mea, mai ales ca e vorba de o suma maricica (factura cu 42 pozitii si valoare de aproape 3 milioane HUF). Marfa a venit efectiv in Decembrie, a fost revandut integral tot in Decembrie 2016 luand ca baza preturile fara TVA din factura furnizorului.
Cum procedez sa fie corect?
Practic, in Decembrie ar trebui sa receptionez la pret achizitie cu TVA inclus (operatii Intrari-valuta, tip N), asta sa fie pretul de intrare, iar in ianuarie stornare si receptie cu valorile corecte si aplicat taxarea inversa, dar intre timp este un sfarsit de an !
Deci, in Decembrie am o achizitie care nu ar trebui sa intre in D390 pe Decembrie, doar in cel de Ianuarie 2017, corect?
Cum procedez cu diferentele de pret, avand in vedere ca practic marfa a fost vanduta cu un adaos oarecare aplicat la pretul fara TVA, dar pentru mine pretul de achizitie va fi cu TVA inclus, iar pretul de vanzare este inferior pretului de achizitie?
Firma din HU nu poate rectifica/factura cu data din Decembrie pt. ca folosesc un sistem integrat de facturare care nu permite nici macar revenirea si corectarea unei facturi emise...

Multumesc.

tomac

Re: Achizitie Ungaria cu TVA 27%

#2 Mesaj de tomac »

Puneți factura din ianuarie ca sumă negativă direct pe 609.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.

Scrie răspuns