transfer marfa

Intrebari - raspunsuri diverse despre programele SAGA
todaz

transfer marfa

#1 Mesaj de todaz »

Buna ziua!

Daca transfer marfa din depozit la punct de lucru din Transferuri, se transfera la pretul de vanzare?
Daca tin evidenta stocurilor la pret de achizitie.

Inca nu am lucrat in Transferuri si nu stiu cum functioneaza.

paturcai

Re: transfer marfa

#2 Mesaj de paturcai »

Dati-va un exemplu si spuneti-ne si noua!
;)
Am vazut viitorul. Nu mi-l permit!

todaz

#3 Mesaj de todaz »

Inca nu am acces la baza de date unde o sa trebuiasca sa fac transferuri.
Si vroiam sa am o idee dinainte cum functioneaza.Acu am o firma de servicii.
Nu mi-o luati in nume de rau,doar ma gandeam ca daca cineva lucreaza cu transferuri si imi spune cam cum functioneaza ma scoate un pic din ceata.
Multumesc!

paturcai

#4 Mesaj de paturcai »

A fost o gluma.
Pretul de transfer este cel de achizitie

todaz

#5 Mesaj de todaz »

Ok multumesc.
Si magazinul cand primeste marfa poate lista din Saga Nota de receptie? Si pretul de vanzare a produselor in magazin? Unde introducem in program pretul de vanzare a produselor,ca sa stie cei din magazin pretul de vanzare?
Se mai introduce separat un Aviz la intrari cu marfa trimisa la ei?

paturcai

#6 Mesaj de paturcai »

Exact

todaz

#7 Mesaj de todaz »

Multumesc!

S-au creat gestiunile: Marfuri, Amanunt si Transfer amanunt. Evidenta stocurilor tinem Cantitativ valoric.
La Tipuri de articole s-a creat tip Marfuri(conturi 371.1, 4428M, 607.1, 707.1) si tip Amanunt(conturi 371.2, 378.2, 4428.2, 607.2, 707.2).
In Transferuri se transfera din Gestiunea Marfuri in Transfer Amanunt cod articol destinatie fiind Transfer.( S-a creat un articol cu denumirea Transfer)
Dupa la Intrari se face NIR ca si furnizor Transfer Amanunt Tip Aviz, in partea de jos se inregistreaza Tip Amanunt si la Gestiune Amanunt.
Foloseste contul 408.
Trebuie sa folosim la articole pentru acelasi produs un Cod articol la Tip articol Marfuri si un alt Cod articol la Tip articol amanunt.

Pfuuu sper ca ma intelegeti dar nu cred ca normal asa se procedeaza(este prea complicat). Deci marea problema este ca trebuie sa folosim coduri diferite pentru acelasi articol.

Ca daca in Transferuri trec din Marfuri in Amanunt si mai inregistrez si la Intrari ca Avize atunci imi intra marfa la Amanunt de 2 ori. Doar Transferul nu imi este ok ca acolo nu pot trece pretul de vanzare.

Astepr ajutor de la cineva care mai are situatie asemenea.

balazse

#8 Mesaj de balazse »

Nu modifica nimic.
Ai nevoie doar de doua gestiuni: Marfuri (care in mod normal ar fi "Depozit") si Amanunt ("Magazin").
Nu este nevoie de tipuri noi de articole, deoarece nu isi are rostul sa tii evidenta pe alt analitic.
In mod normal ai articolul 00000001 Marfa1, mergi la transfer unde in partea de sus alegi sa se faca transfer din gestiunea Marfuri in gestiunea Amanunt, in partea de jos treci produsul/produsele si atat.
Daca verifici situatia stocurilor pe depozitul Amanunt o sa iti apara contatitea transferata. Din "transferuri" poti lista atat avizul, cat si receptia.
Daca ai o evidenta cantitativ-valorica atunci nu mai este nevoie de o evidenta la pret de vanzare.

todaz

#9 Mesaj de todaz »

De unde o sa stie persoana din magazin pretul de vanzare?

balazse

#10 Mesaj de balazse »

Si daca are o evidenta la pret de vanzare, de unde stie? Cine decide care sa fie pretul de vanzare?

Scrie răspuns