Intrebare

popad975

Intrebare

#1 Mesaj de popad975 »

O persoana fizica care da in comodat catre un SRL ( acea persoana fizica este actionar unic la acel SRL)un teren cu scopul construirii de spatii de arhiva, birou, locuinta,poate deduce cheltuielile ptr acea constructie?

Multumesc

paturcai

Re: Intrebare

#2 Mesaj de paturcai »

CIne sa deduca cheltuielile?! Persoana fizica?
Prin "de comodat" inteleg ca o entitate primeste spre folosinta gratuita pe o perioada de timp un activ. Persoana fizica nu poate sa deduca cheltuielile pentru ce nu a dat spre folosinta.
Tehnologia nu înlocuiește omul, dar omul care folosește tehnologia îl înlocuiește pe cel care nu o folosește.
Nu trebuie sa fii primul dar trebuie să fii cel mai bun!

popad975

#3 Mesaj de popad975 »

nu, poate m-am exprimat gresit, cheltuielile ptr constructia respectiva sa o deduca SRL-UL

cernatv

#4 Mesaj de cernatv »

Dacă ție ți se pare corect (mai ales partea cu locuința), poți încerca. Chiar să înregistrezi pe cheltuieli și nu pe investiții în curs.
Și o să vezi ce iese în urma unui control fiscal.

popad975

#5 Mesaj de popad975 »

Nu stiu, am cerut o parere, cum este mai bine, sau mai bine sa nu ma incurc?

costachet982

#6 Mesaj de costachet982 »

as dori si eu o lamurire pe tema asta , de ce nu poate deduce chelt cu amortiz la constructia ce o ridica firma ?
pers fizica ii da doar terenul in folosinta firma ridica acolo o constructie si o recupereaza prin amortizari , constructia ajuta la mentinerea/dezvoltarea afacerii , unde-i neregula ptr care nu se recomanda deducerea amortizarii ?

paturcai

#7 Mesaj de paturcai »

Enuntul problemei era asa: o persoana fizica "da spre folosinta cu titlu gratuit" un teren, dar doreste sa isi deduca cheltuielile, persoana fizica si nu cea juridica.
Enuntul trebuia sa fie asa: o persoana fizica da in comodat un teren pe care o entittate construieste un activ fix. Poate entitatea sa isi deduca cheltuielile cu ridicarea acelui imobil. Raspunsul este DA, pentru ca acele materii si materiale cumparate sunt pentru a ridica imobilul si ajuta la mentinerea/dezvoltarea afacerii.
Asta e problema: cine vrea sa deduca cheltuielile? Persoana fizica sau cea juridica. Persoana fizica poate fi de fapt un PFA si atunci avem o problema. Daca nu e PFA care mai este rostul intrebarii?!
Tehnologia nu înlocuiește omul, dar omul care folosește tehnologia îl înlocuiește pe cel care nu o folosește.

costachet982

#8 Mesaj de costachet982 »

omul a mentionat ca srl-ul sa deduca cheltuiala ptr respectiva constructie !

costachet982

#9 Mesaj de costachet982 »

si evident nu direct pe chelt ci pe invest in curs apoi proc-verb predare primire- inregistrare rol cladire la ditl si apoi chelt cu amortiz.

paturcai

#10 Mesaj de paturcai »

Voila!

Scrie răspuns