Buna seara,
va rog frumos sa ma ajutati cu indicatii pentru inregistrarea unei operatiuni triunghiulare.
Detin o II pe agricultura si am ca obiect de activitate cultivarea cerealelor.
Am incheiat un contract de colaborare cu o societate din Romania, aceasta din urma avand calitatea contractuala de vanzator.
Am comandat trinitrat de amonium si am primit o confirmare de livrare de la o alta companie din Austria.
Marfa a sosit cu documente din care se atesta faptul ca este livrata din Bulgaria. Atat pe packing list, cat si pe CMR, expeditorul este o alta firma din Bulgaria.
Pentru aceasta achizitie, am primit o factura emisa in valuta (EUR) de catre firma din Austria. Pe aceasta factura am mentionate si urmatoarele:
"L5 Intracompany Triangular Sale acc. to art 141 RL 2006/112/EG - VAT liability shifted to the customer".
Se specifica si faptul ca plata se fa face exclusiv si integral catre firma din Romania.
Sunt platitor de TVA si inregistrat in ROI.
Depun declaratiile de TVA lunar intrucat in iulie 2015 am facut o achizitie intracomunitara.
Intrebari:
1. Pe cine trebuie sa inregistrez ca fiind furnizorul meu pentru aceasta operatiune in Saga: firma romana cu care am incheiat contractul sau firma austriaca ce mi-a emis factura?
2. Intrarea o voi inregistra in valuta, conversia facandu-se la cursul BNR valabil la data de emitere a facturii?
3. Se inregistreaza cu taxare inversa?
4. Se declara in D390?
Multumesc frumos.
Inregistrare operatiune triunghiulara
Re: Inregistrare operatiune triunghiulara
1. pe cel din Austria
2. da
3. da
4. da
2. da
3. da
4. da
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.
Re: Inregistrare operatiune triunghiulara
multumesc frumos