Buna ziua,
Vreau sa folosesc optiunea " Operatii speciale" pt a forma seturi de piese (auto). De ex. am diverse tipuri de filtre pe care vreau sa le vand ca "set filtre" clientului. Intru in operatii speciale, descarc filtrele respective, creez un articol nou denumit " set filtre" pe care il incarc in gestiune cu valoarea egala cu a filtrelor descarcate, corect?
Intrebarea este ce conturi contabile folosesc la incarcare si la descarcare. Programul ia automat 607, insa contabila spune ca nu ii iese balanta corect.
Multumesc de ajutor
operatii speciale
- fagarasa176
Re: operatii speciale
Asa este, iti afecteaza rulajele
La sfarsitul lunii trebuie sa faci nota de reglare cu sumele totale
371=371 -0.00
607=607 -0.00
La sfarsitul lunii trebuie sa faci nota de reglare cu sumele totale
371=371 -0.00
607=607 -0.00
Stiu ca sunt prost, dar cand ma uit in jur prind curaj!
Multumesc frumos. O sa ii spun contabilei.
Contabila plânge degeaba. Și dacă era prin 607, balanța era corectă. Nu e incorectă și vă pot argumenta cu reglementări contabile. Contabila nu poate face asta, decât cu argumente puerile nereglementate.
Pe de altă parte soluția putea veni tot de la contabilă. Să puneți 371 în loc de 607. Și s-a genera articole de tip 371=371, care și ele sunt corecte și reflectă realitatea. Se cramponează mulți de rulaje, dar nu au argumente suficiente să mă lămurească de ce ar fi incorect.
Pe de altă parte soluția putea veni tot de la contabilă. Să puneți 371 în loc de 607. Și s-a genera articole de tip 371=371, care și ele sunt corecte și reflectă realitatea. Se cramponează mulți de rulaje, dar nu au argumente suficiente să mă lămurească de ce ar fi incorect.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.
- fagarasa176
Auu...doare Cristii
nu ma mai trage de ureche
Intr'adevar ceea ce spune contabila este eronat, balanta ESTE CORECTA, asta o stiu si eu.
Se accepta sau iar o iau pe coajă?

Intr'adevar ceea ce spune contabila este eronat, balanta ESTE CORECTA, asta o stiu si eu.
Pai de exemplu rulajul debitor al contului de cheltuieli nu reflecta consumul real?tomac scrie:dar nu au argumente suficiente să mă lămurească de ce ar fi incorect.
Se accepta sau iar o iau pe coajă?
Stiu ca sunt prost, dar cand ma uit in jur prind curaj!
Aș spune că marfa nu nu se consumă 
Eventual că nu reflectă costul mărfii vândute. Poate, de aceea soluția e să folosească 371 la cont corespondent.

Eventual că nu reflectă costul mărfii vândute. Poate, de aceea soluția e să folosească 371 la cont corespondent.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.
Eu cred ca trecerea printr-un analitic al contului 378, daca este vorba de marfa, sau un analitic al contului 308 daca este vorba de materii prime sau materiale, ar fi mai rezonabila. In niciun caz prin contul de cheltuieala.
Eugen Pintea