ref factura emisa pt prestari servicii in Germania

Intrebari - raspunsuri diverse despre programele SAGA
nitah

ref factura emisa pt prestari servicii in Germania

#1 Mesaj de nitah »

Va rog frumos ,sa-mi spuneti ,pt un SRL ,platitor de tva care emite factura catre un client din Germania,reprezentand supraveghere de santier ,este scutita cu drept de deducere ? Cu ce articol se factureaza si daca se intocmeste D 390 ?
Multumesc.

roncovf

Re: ref factura emisa pt prestari servicii in Germania

#2 Mesaj de roncovf »

depinde unde e santierul

paturcai

#3 Mesaj de paturcai »

O companie plătitoare de TVA din România, care livrează servicii către o companie din UE care este plătitoare de TVA, va emite o factură fără TVA, indiferent dacă serviciul este efectuat în România sau în altă ţară. Compania din România trebuie să verifice valabilitatea codului de TVA al furnizorului la adresa următoare: http://ec.europa.eu/taxation_customs/vi ... ?locale=ro.

Tranzacţia se va înregistra în decontul de TVA cod 300 la rândul 3.

Compania din România trebuie să fie înregistrată în Registrul Operatorilor Intracomunitari (ROI) şi să declare tranzacţia în declaraţia 390 VIES în luna efectuării acesteia.

http://www.avocatnet.ro/content/article ... ătate.html
Am vazut viitorul. Nu mi-l permit!

roncovf

#4 Mesaj de roncovf »

Eu zic ca depinde:
Art. 278
a) locul unde sunt situate bunurile imobile, pentru prestările de servicii efectuate în legătură cu bunurile imobile, inclusiv serviciile prestate de experți și agenți imobiliari, de cazare în sectorul hotelier sau în sectoare cu funcție similară, precum tabere de vacanță sau locuri amenajate pentru camping, de acordare de drepturi de utilizare a bunurilor imobile, pentru servicii de pregătire și coordonare a lucrărilor de construcții, precum serviciile prestate de arhitecți și de societățile care asigură supravegherea pe șantier;

cernatv

#5 Mesaj de cernatv »

paturcai scrie: Compania din România trebuie să fie înregistrată în Registrul Operatorilor Intracomunitari (ROI)
Din 2017 discutăm doar despre ROI de albine (eventual ţânţari, bondari etc....), dar nu despre Registrul Operatorilor Intracomunitari.
Asta până când se vor gândi unii să ne complice iarăşi viaţa şi în această privinţă.

paturcai

#6 Mesaj de paturcai »

Am preluat articolul exact asa cum era scris CernatV. :)
Este corecta observatia: nu se mai exista ROI din Ianuarie 2017.
Am vazut viitorul. Nu mi-l permit!

Scrie răspuns