ONG activitate economica - ajustare TVA

ciolocaa141

ONG activitate economica - ajustare TVA

#1 Mesaj de ciolocaa141 »

Buna ziua.
1. ONG cu activitate economica neplatitor de TVA a derulat proiect cu finantare nerambursabila (POSDRU). Finantarea a fost pentru activitatea economica. La rambursare s-a rambursat si TVA-ul aferent achizitiilor. Problema e urmatoarea: ONG mai are stocuri in gestiune achizitionate pe proiect si depaseste plafonul de TVA. La depasirea plafonului mai fac ajustare de TVA in favoarea ONG-ului? Parerea mea este ca daca a fost odata rambursata suma cu tot cu TVA nu as mai avea dreptul sa fac ajustare de TVA la bunurile ramase in stoc si sa deduc TVA prin decont.
2. Tot acelasi ONG construieste o cladire pentru activitate economica finantata partial din fonduri publice locale (aprox. 80% din costul total) inainte sa devina platitor de TVA. La depasire plafon de TVA mai am dreptul de ajustare TVA in favoarea ONG-ului?

tomac

Re: ONG activitate economica - ajustare TVA

#2 Mesaj de tomac »

1. Are dreptul la ajustare. Nu are nici o legătură rambursarea unei valori prin finanțare cu dreptul de ajustare.
2. Da.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.

ciolocaa141

#3 Mesaj de ciolocaa141 »

Si in acest caz nu se incalca legea dublei finantari? TVA mi-a fost rambursat de POSDRU si il mai recuperez si de la stat?

tomac

#4 Mesaj de tomac »

POSDRU nu v-a rambursat TVA. POSDRU v-a rambursat o parte din costul proiectului. Să nu facem confuzii.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.

Scrie răspuns