cod tva pentru prestari servicii intracomunitare
Re: cod tva pentru prestari servicii intracomunitare
U selectat la inregistrarea facturii reprezinta serv conform art 152 alin 1, exact ceea ceea ce spui, insa cand generez decl 390 direct din programul SAGA nu apare nimic, este 0
stiu ca tb sa fac 390 dar as dorii sa o genereze direct SAGA si urmand pasii specificati mai sus nu apare in decl 390 factura emisa.
allege tara din UE respectiva la Clienti , si alege la Tip( nimic) adica Factura si o sa iti apara.
si pentru ca la tiparire invoice sa apara codul special de tva si la furnizor, al meu, se poate face ceva?
Îl completați manual în caseta aceea în care apare și codul IBAN
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.
multumesc, buna idee!
Am sunat la ei si solutia primita la telefon era sa schimb temporar codul in ecran configurare socoietati si dupa listare sa revin la CIF .
Am sunat la ei si solutia primita la telefon era sa schimb temporar codul in ecran configurare socoietati si dupa listare sa revin la CIF .
Si nu ma lamuresc daca:
1. trebuie sa apara pe invoice si CIF din tara sau doar codul special de TVA
2.pe factura mai trebuie sa apara "neimpozabil in RO conf art.278 alin.2 ", adica exempt from VAT
sau "taxare inversa" adica reverse charge ?!!
1. trebuie sa apara pe invoice si CIF din tara sau doar codul special de TVA
2.pe factura mai trebuie sa apara "neimpozabil in RO conf art.278 alin.2 ", adica exempt from VAT
sau "taxare inversa" adica reverse charge ?!!
1. Pot apărea amândouă că nu se întâmplă nimic.
2. Pentru dvs e scutit sau neimpozabil în RO. Taxare inversă aplică beneficiarul dacă e obligat la plata TVA.
2. Pentru dvs e scutit sau neimpozabil în RO. Taxare inversă aplică beneficiarul dacă e obligat la plata TVA.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.
Am înțeles, mulțumesc!