preluare sold furnizori
-
bencheac214
preluare sold furnizori
Buna ziua,
Ma aflu in urmatoarea situatie:
-sunt incepatoare (adica stiu sa operez ,in Saga, facturi de intrare, iesire, registrul de casa, productie si cam atat)
- din Ianuarie 2017 am preluat o firma ce functioneaza din 2012 avand ca domeniu de activitate comercializarea de produse de panificatie si produse de tip fast food
-contabila cara s-a ocupat pana in Ianuarie 2017 a lucrat tot in Saga dar avand gestiuni mixte (bar-global-valoric, bucatarie-cantitativ-valoric) am decis sa preiau datele "manual" si nu prin preluarea bazei de date
-am procedat in felul urmator: de pe listele oferite in format xls (balanta, sold furnizori, stocuri marfa, lista angajati, lista imobilizari la 31.12.2016) le-am introdus manual in Ianuarie 2017
-prima problema depistata ii la soldul furnizorilor pentru ca pe langa datele din balanta am operat si facturi de intrare(pe nedefinit, la denumire am trecut sold si la cont contabil am pus 999) cu data de 01.01.2017 pe fiecare furnizor in parte cu soldul fiecaruia la data de 31.12.2017
- fiindca in balanta am sold pe sinteticul 401 mi-i s-au dublat valoriile, daca incerc sa sterg din balanta soldul la furnizori imi da eroare si nu pot valida preluare datelor contabile ceea ce ii si normal fiindca eu scad doar din creditul balantei
Si este in regula daca la soldurile cu tva 20% le-am dat data de 01.01.2017 si la data documentului am trecut 31.12.2016 sa pot valida factura?
Va rog sa ma ajutati sa rezolv aceasta problema!
Multumesc anticipat!
Ma aflu in urmatoarea situatie:
-sunt incepatoare (adica stiu sa operez ,in Saga, facturi de intrare, iesire, registrul de casa, productie si cam atat)
- din Ianuarie 2017 am preluat o firma ce functioneaza din 2012 avand ca domeniu de activitate comercializarea de produse de panificatie si produse de tip fast food
-contabila cara s-a ocupat pana in Ianuarie 2017 a lucrat tot in Saga dar avand gestiuni mixte (bar-global-valoric, bucatarie-cantitativ-valoric) am decis sa preiau datele "manual" si nu prin preluarea bazei de date
-am procedat in felul urmator: de pe listele oferite in format xls (balanta, sold furnizori, stocuri marfa, lista angajati, lista imobilizari la 31.12.2016) le-am introdus manual in Ianuarie 2017
-prima problema depistata ii la soldul furnizorilor pentru ca pe langa datele din balanta am operat si facturi de intrare(pe nedefinit, la denumire am trecut sold si la cont contabil am pus 999) cu data de 01.01.2017 pe fiecare furnizor in parte cu soldul fiecaruia la data de 31.12.2017
- fiindca in balanta am sold pe sinteticul 401 mi-i s-au dublat valoriile, daca incerc sa sterg din balanta soldul la furnizori imi da eroare si nu pot valida preluare datelor contabile ceea ce ii si normal fiindca eu scad doar din creditul balantei
Si este in regula daca la soldurile cu tva 20% le-am dat data de 01.01.2017 si la data documentului am trecut 31.12.2016 sa pot valida factura?
Va rog sa ma ajutati sa rezolv aceasta problema!
Multumesc anticipat!
Re: preluare sold furnizori
puneti data la 31.12.2016 facturile pe furnizori si clienti.
„Nu inteligența ne face mari, ci bunătatea inimii. Nu contează cât de mult știi, ci cât de mult bine faci.”
-
bencheac214
Din cauza ca preluarea de date ii in Ianuarie 2017 nu pot devalida inchiderea pe luna Decembrie si nu pot opera nimic anterior lunii Ianuarie si ma gandesc ca problema dublarii soldului la furnizori ar persista, nu?
- fagarasa176
Dar cine a zis ceva de devalidat luna decembrie?
Nici nu ai ce sa devalidezi
Colegul ti'a indicat solutia
Facturile de preluare solduri se introduc cu o data anterioara datei de inceput ca sa nu genereze note contabile
Citeste help'ul programului
Facturile de preluare solduri se introduc cu o data anterioara datei de inceput ca sa nu genereze note contabile
Stiu ca sunt prost, dar cand ma uit in jur prind curaj!
-
bencheac214
fagarasa176 scrie:Dar cine a zis ceva de devalidat luna decembrie?
La actualul meu loc de munca mi-i setat programul in asa fel incat sa nu pot valida vreo operatie dintr-o luna deja inchisa, atfel nici n-am incercat de la programul meu nerestrictionat sa validez, va multumesc pentru "luminare"!
Help-ul programului il folosesc, la fel si forumul si cred ca pentru a stii cat mai mult e nevoie de ambele, manual de utilizare+informatii pe baza de experienta.
Folosiți butonul răspunde sau scrieți direct în caseta text de sub topic. Nu folosiți butonul de citare pentru a răspunde.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.
-
costachet982
buna dimineatza
deranjez si eu cu solicitarea unei pareri de rezolvare a unei prb. legade de solduri furnizori
intre soldul din prg si cel din realitate sunt multe diferente cum as putea regla sit din prg conform realitatii fara sa afectez tva-ul ( la unii din furniz. trebuie sa adaug sume , la alti trebuie sa scad, s-a lucrat pe un alt prg si acum se trece pe saga, de la 01.01.2017 si doresc sa reglez si aceste solduri)
niste idei??
deranjez si eu cu solicitarea unei pareri de rezolvare a unei prb. legade de solduri furnizori
intre soldul din prg si cel din realitate sunt multe diferente cum as putea regla sit din prg conform realitatii fara sa afectez tva-ul ( la unii din furniz. trebuie sa adaug sume , la alti trebuie sa scad, s-a lucrat pe un alt prg si acum se trece pe saga, de la 01.01.2017 si doresc sa reglez si aceste solduri)
niste idei??
Daca ai rezolvat problemele in vechiul program atunci in Saga deja faci preluarea corecta.
-
costachet982
e putin mai complicat , sit soldurilor in vechiul prg ( wizcount) e buna dar nu ma ajuta, eu am lucrat in saga doar pe salarii si acum am preluat si evid.contab. dar in ultimele luni din 2016 , din cauza decl 394 ce nu era actualizata in vechiul prg bagam si facturi dar nu aveam control asupra platilor si a rezultat sit.de acum deci imi trebuie un artificiu sa pot lucra corect in 2017
-
catalin.rusinaru
De ce nu incepeti cu o baza de date de la 0 ? Si preluati doar facturile care prezinta sold, etc.
-
costachet982
E o idee , si cu inregistrarile din ian pana la zi cum le mut in noua baza de date ?
-
catalin.rusinaru
Am citit mai bine ce s-a scris mai sus. Pai puteti sa preluati anumite inregistrari cu functia de export/import al programului, dar va recomand sa faceti o salvare de baza de date inainte sa va apucati de asta.
-
costachet982
pot face 2 firme cu acelasi cod fiscal ?
-
catalin.rusinaru
Da, dar aveti grija la denumire, va recomand sa puneti ceva in plus ca sa le distingeti.
Pentru CostacheT982
As dorii sa iti fac o sugestie.
La prima firma din Saga sa ii modifici denumirea in "X SRL - salarii" (si faci o salvare de baza de date), dupa care sa creezi o firma noua numit "X SRL".
La firma nou creata la "preluare date contabile" -> "luna incepere a folosirii programului" treci "ianuarie 2017".
Introduci soldurile de la 31.12.2016, precum facturile in sold la 31.12.2016.
Faci o salvare de baza de date, dupa care importi doar datele despre salariati si state de plata din salvarea de baza de date de la "X SRL - salarii" de cand ai introdus state de la plata pana la 31.12.2016, dupa care faci inca un import cu toate datele din aceeasi salvare de baza de date, dar acum pe perioada 01.01.2017-la zi.
Dupa toate acestea, ar trebui sa ai toate statele de plata de cand ai lucrat cu programul Saga, precum si inregistrarile din ianuarie pana la zi, precum cu solduri corecte.
As dorii sa iti fac o sugestie.
La prima firma din Saga sa ii modifici denumirea in "X SRL - salarii" (si faci o salvare de baza de date), dupa care sa creezi o firma noua numit "X SRL".
La firma nou creata la "preluare date contabile" -> "luna incepere a folosirii programului" treci "ianuarie 2017".
Introduci soldurile de la 31.12.2016, precum facturile in sold la 31.12.2016.
Faci o salvare de baza de date, dupa care importi doar datele despre salariati si state de plata din salvarea de baza de date de la "X SRL - salarii" de cand ai introdus state de la plata pana la 31.12.2016, dupa care faci inca un import cu toate datele din aceeasi salvare de baza de date, dar acum pe perioada 01.01.2017-la zi.
Dupa toate acestea, ar trebui sa ai toate statele de plata de cand ai lucrat cu programul Saga, precum si inregistrarile din ianuarie pana la zi, precum cu solduri corecte.