Buna ziua, am cateva nelamuriri la bilant
1. ct 4411 debitor, ct4418 creditor, pe sintetic ct441 debitor, Saga trece suma ct.441 sintetic debitor la creante, este corect asa?
2. pana la 31.12.2015 soldul creditor 4551 avea o suma mare, trecuta la F10 datorii peste un an si la F30 la restante rd.16 (fata de alti creditori), la 31.12.2016 suma este mai mica si as vrea sa stiu daca pot sa nu o mai consider ca datorie peste un an la F10 si sa nu o mai trec ca restanta la F30, este corect sa procedez asa? daca da, trebuie explicat in raportul adm de ce se procedeaza astfel?
3. Ct.4382 are sold debitor, sume de incasat de la CASMB pentru concedii medicale, sumele provin din 2016, la CASMB mi `a spus ca va dura peste un an pana se vor incasa sumele, in aceste conditii trec sumele din ct4382 la creante peste un an? Eu nu as face asa pentru ca nu se mentioneaza undeva ca se vor incasa peste un an. Cum este corect?
4. a.Daca PV AGA este din data de 25.04.2017 se fac in balanta inregistrarile contabile de acoperire a pierderii precedente din profitul net la 31.12.2016 in data de 26.04.2017, chiar daca bilantul va fi transmis online in mai?
b. daca firma are un asociat unic, PV AGA este o decizie a asociatului unic, neexistand mai multi asociati?
5. ce inregistrare contabila trebuie facuta in situatia: ct. 1012 SC 200 lei, ct.5121 sold 0 la 30.09.2016, in extrasul din oct 2016 apare o incasare de la asociatul care a creat firma, suma 200 lei, explicatia ``transfer capital social``, contul din care a fost transferata suma este contul personal al asociatului. Firma a fost creata in 2014, asociatul nu stie de ce cei 200 lei au fost transferati acum. Contul personal al asociatului are mentiunea ``soc.com. in curs de infiintare``.
Multumesc
diverse bilant
Re: diverse bilant
1.SAGA pune automat în funcție de cont. Dar dumnevoastră puteți modifica.
2.Da.
3.Nici eu.
4.Da, la ambele puncte
5.Niciuna. Băncile lasă suma inițială într-un cont temporar și abia când se deschide contul definitiv pun suma în el.
2.Da.
3.Nici eu.
4.Da, la ambele puncte
5.Niciuna. Băncile lasă suma inițială într-un cont temporar și abia când se deschide contul definitiv pun suma în el.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.
Buna seara, multumesc pentru raspunsuri.
La pct.1, stiu ca pot eu modifica, dar doresc sa stiu cum este corect, cum face Saga pe sintetic sau fiecare cont asa cum este, creditor la datorii si debitor la creante ?
la pct.5, in extrasul firmei am incasare de 200 lei transfer capital social, deci 5121= ct ? 200 lei, daca contul de capital social era al firmei, lucram prin 581, operand in ambele conturi, ct de capital social avea sold 0, cel curent intrarea de 200 lei. Cum fac daca viramentul este facut din contul personal al asociatului? Consider acest cont ca fiind al firmei? Multumesc
La pct.1, stiu ca pot eu modifica, dar doresc sa stiu cum este corect, cum face Saga pe sintetic sau fiecare cont asa cum este, creditor la datorii si debitor la creante ?
la pct.5, in extrasul firmei am incasare de 200 lei transfer capital social, deci 5121= ct ? 200 lei, daca contul de capital social era al firmei, lucram prin 581, operand in ambele conturi, ct de capital social avea sold 0, cel curent intrarea de 200 lei. Cum fac daca viramentul este facut din contul personal al asociatului? Consider acest cont ca fiind al firmei? Multumesc
1. SAGA vă propune folosind formula din bilanț (pe sintetic de grad 1).Programul nu ia fiecare cont în parte (sintetic de grad 2) ci direct sinteticul de grad 1. În formularul 30 e ok la date informative. Dacă dvs considerați că nu e bine, modificați sumele.
2. Nu contabilizați nimic.
2. Nu contabilizați nimic.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.