plata distrugere culturi

gradinaruv718

plata distrugere culturi

#1 Mesaj de gradinaruv718 »

Buna ziua, am nevoie de un sfat! Am urmatoarea situatie: unul dintre angajatii firmei a mers sa erbicideze o cultura si din cauza vantului si a neatentiei a distrus o parte din cultura unei persoane fizice din vecinatatea parcelei pe care o erbicida. Respectiva persoana trebuie, pe buna dreptate, despagubita. Cum procedez pentru a putea sa platesc din contul societatii si ce inregistrari ar trebui sa fac?

Va multumesc!

tomac

Re: plata distrugere culturi

#2 Mesaj de tomac »

Să aveți un act încheiat cu persoana respectivă.
Și un acord de plată. Plătiți în baza actului respectiv. Înregistrați pe 6581 analitic distinct.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.

gradinaruv718

#3 Mesaj de gradinaruv718 »

Multumesc mult!
Ma gandeam sa fac un proces verbal din care sa reiasa suprafata afectata si suma pe care am convenit sa o platim. Cu un model de acord de plata ma puteti ajuta, va rog?

tomac

#4 Mesaj de tomac »

Acordul de plată poate fi inserat în acel act. În esență trebuie ca dumneavoastră să vă obligați la plata unor daune interese, despăgubiri, stipulate în sumă exactă, cu modașlități și termene de plată precise, ca urmare a evenimentului neprevăzut care a dus la plata lor.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.

gradinaruv718

#5 Mesaj de gradinaruv718 »

Multumesc, asa am procedat. Am facut un proces verbal in care am precizat cat s-a distrus, suma care trebuie platita, modul de plata si data. Iar acest proces verbal il voi inreistra in reg de casa, suma fiind platita prin casa (e mai mica de 5000 lei). Va multumesc pentru rapiditate!

Scrie răspuns