Dividende
-
Dividende
salutari
Am in contul de alte rezerve o suma cumulata din anii 2012, 2013, 2014. As vrea sa o repartizez pe dividende, lunar pana la sfarsitul anului in curs.
Legal este posibil?
Mersi!
Am in contul de alte rezerve o suma cumulata din anii 2012, 2013, 2014. As vrea sa o repartizez pe dividende, lunar pana la sfarsitul anului in curs.
Legal este posibil?
Mersi!
Re: Dividende
Da, dar prin anularea repartizării inițiale.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.
-
Multumesc pentru raspuns.
Prin urmare avem asa:
1. se face proces verbal aga de repartizare alte rezerve pe dividende
2. repartizare alte rezerve pe dividende: 1068=457
3. impozit pe dividende 5% : 457=446 care se platesc pana pe data de 25 ale lunii urmatoare
4. plata lor la asociat : 457=5121
mai trebuie facut si altceva?
impozitul pe dividende se evidentiaza prin declaratia 100 care se completeaza manual in saga sau se poate face si automat?
Prin urmare avem asa:
1. se face proces verbal aga de repartizare alte rezerve pe dividende
2. repartizare alte rezerve pe dividende: 1068=457
3. impozit pe dividende 5% : 457=446 care se platesc pana pe data de 25 ale lunii urmatoare
4. plata lor la asociat : 457=5121
mai trebuie facut si altceva?
impozitul pe dividende se evidentiaza prin declaratia 100 care se completeaza manual in saga sau se poate face si automat?
Buna ziua. Am o micro noua. Asociatul vrea sa scoata bani din firma. De exemplu, daca luna aceasta scoate bani, si-i transfera in contul personal, in septembrie trebuie sa depun declaratia 100 pt dividende? Sau declaratia pt dividende o fac la anul in ianuarie? Multumesc
Dividendele se repartizeaza din profitul obtinut in anul precedent.
Daca-i noua , presupun ca este infiintata anul acesta. Si in acest caz nu are profit de repartizat decat dupa inchiderea exercitiului financiar 2016, adica in 2017.
Pana atunci sa mai astepte patronul dv .
Daca-i noua , presupun ca este infiintata anul acesta. Si in acest caz nu are profit de repartizat decat dupa inchiderea exercitiului financiar 2016, adica in 2017.
Pana atunci sa mai astepte patronul dv .
ok. deci poate sa scoata dupa ce inchid bilantul. daca are profit sa zicem 10.000 lei cat poate sa scoata?
Tot ce rămâne după constituirea rezervelor legale.
Precum ce ramane dupa retinerea impozitului pe dividende.
-
Salutare,
Intr-o firma cu 2 asociati cu procente de participare la capitalul social 80% si respectiv 20% prin actul contitutiv; daca prin hotararea AGA anexata bilantului ei decid ca dividendele sa fie distribuite in mod egal 50% - 50% este legal sa fie platite in acest mod doar prin hotararea AGA sau trebuie modificat si actul constitutiv?
Intr-o firma cu 2 asociati cu procente de participare la capitalul social 80% si respectiv 20% prin actul contitutiv; daca prin hotararea AGA anexata bilantului ei decid ca dividendele sa fie distribuite in mod egal 50% - 50% este legal sa fie platite in acest mod doar prin hotararea AGA sau trebuie modificat si actul constitutiv?
Ultima oară modificat Mar Mai 09, 2017 7:43 pm de către radulescur594, modificat 1 dată în total.
-
Mersi de raspuns
Pana la jurist, poate s-a lovit cineva de aceasta problema...
Pana la jurist, poate s-a lovit cineva de aceasta problema...
Te-ai baza pe ce spune x și y pe un forum în spețe care pot deveni penale?
-
pentru asta e avocanet