scoatere din evidenta investitie

nastachim

scoatere din evidenta investitie

#1 Mesaj de nastachim »

Buna ziua,
Am nevoie de o parere din partea dvs:Am o societate care a avut un spatiu inchiriat de la o persoana fizica .La acel spatiu s-au facut 2 investitii :1 in anul 2010 in valoare de 18452 lei si una in 2014 in val de 10076 lei. Amortizare inregistrata la 31.03.2017 : 9132 lei , val.neamortizata =19396 lei .In luna Aprilie s-a reziliat contractul de inchiriere.
ce inregistrari contabile fac la scoaterea din evidenta a investitiilor?
%=212
2812 val.amortizata
6583 val.neamortizata

Mentionez ca investitia se va ceda proprietarului fara a se recupera val.neamortizata de la proprietar.
Care sunt implicatiile fiscale dpdv al tva?
Tva-ul s-a dedus integral in momentul realizarii investitiilor.

tomac

Re: scoatere din evidenta investitie

#2 Mesaj de tomac »

Se va ajusta TVA.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.

scortarum

#3 Mesaj de scortarum »

... si pentru proprietar, ar mai fi si aspectul acesta
Reprezintă venit brut și valoarea investițiilor la bunurile mobile și imobile ale proprietarului, uzufructuarului sau ale altui deținător legal, care fac obiectul unor contracte de cedare a folosinței bunurilor, inclusiv al contractelor de comodat, și care sunt efectuate de cealaltă parte contractantă. În termen de 30 de zile de la finalizarea investițiilor, partea care a efectuat investiția este obligată să comunice proprietarului, uzufructuarului sau altui deținător legal valoarea investiției. Proprietarul, uzufructuarul sau alt deținător legal are obligația să declare la organul fiscal competent valoarea investiției, în declarația privind venitul realizat.

nastachim

#4 Mesaj de nastachim »

Multumesc pentru raspunsuri. Va spun sincer ca nu stiu cum sa procedez.Proprietarul este o persoana mai dificila.La momentul efectuarii investitiilor ,valoarea acestora era mai mica de 25% si nu a declarat la impozite valoarea acestora pentru a i se recalcula impozitul pe cladire.
Daca i se factureaza partea neamortizata,in val de 19396 lei, pt.societate este venit care se impoziteaza cu 1% (sc este micro) si se colecteaza tva 19%=3685 lei ,dar nu mai fac ajustare de tva .
Este corect ?ca mi s-a tulburat mintea si nu mai pot judeca
Ce trebuie sa faca proprietarul daca accepta facturarea ?

nastachim

#5 Mesaj de nastachim »

Si inca o intrebare: Contractul a fost reziliat in Aprilie dar nu am facut inca proces verba de predare a imobilului si a investitiei catre proprietar din cauza acestor discutii.Daca inregistrez scoaterea din evidenta a investitiei in luna Mai cand sper sa se rezolve aceasta problema este tarziu? si nu voi amortiza in Aprilie investitia.

tomac

#6 Mesaj de tomac »

Nu e o problemă.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.

Scrie răspuns