import marfa china

barsane

import marfa china

#1 Mesaj de barsane »

buna ziua
am o nelamurire legata de un import din China in DVI la valoarea marfii se mai adauga si valoarea transportul, cand am inregistrat factura la intrari marfuti in valuta am inregistrat fiecare produs cu pretul din factura dupa care intrat la facturi asociate transport si am adaugat contravaloarea transportului care a fost repartizat pe fiecare produs in parte si am validat, insa desi la baza TVA s-a cumulat valoarea marfii cu valoarea transportului TVA s-a calculat numai la valoarea marfii fara transport si bineinteles la listare pe NIR apare valoarea TVA mai mica, am modificat tva in nc manual este corect? am mai avut importuri de genul acesat dar imi calcula corect TVA acum nu ce nu fac corect? multumesc

tomac

Re: import marfa china

#2 Mesaj de tomac »

Folosiți pozițiile tarifare. Completați coloana repartizat pentru valoarea transportului.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.

barsane

#3 Mesaj de barsane »

mltumesc dl tomac pentru raspuns am facut asa cum m-ati sfatuit dar tot nu-mi calculeaza tva si la valoarea transportului, cred ca fac ceva gresit nu stiu prea bine sa lucrez cu gestiuni, am facut asa: la pozitii tarifare am adaugat valoare repartizata in lei la fiecare produs cum a fost repartizat din facturi asociate transport nu stiu daca este corect? ca tva tot nu calculeaza ba mai mult anuleaza si tva calculat initial la intrarea marfii, nu stiu cum sa procedez va multumesc pentru ajutor.

tomac

#4 Mesaj de tomac »

Tot în poziții tarifare aveți o coloană pentru TVA.
În ecranul de poziții tarifare se definesc pozițiile așa cum sunt în DVI, nu la nivel de produs, decât dacă fiecare produs e încadrat în poziție tarifară distinctă.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.

Scrie răspuns