Vanzare autoturisme in regim special pt bunuri second-hand

urs553

Vanzare autoturisme in regim special pt bunuri second-hand

#1 Mesaj de urs553 »

Colegii cu experienta in acest domeniu, as vrea sa va cer ajutorul in speta de mai jos.

Descirere:

SRL inregistrata in Romania platitoae de tva doar in Romania, avand obiect principal de activitate CAEN 4511 Comert cu autoturisme, achizitioneaza din Germania autoturisme second-hand in vederea revanzarii in Romania.
Furnizorul din Germania aplica regimul special pt bunuri second-hand, si acest fapt este mentionat si pe facturile emise catre SRL din RO.
DEALER-ul din Germania emite 3 facturi de pe 3 fimre diferite astfel:
- 1 fact pt autoturism : in regim special pt bunuri second hand
- 1 fact pt taxa de participare la licitatie : In regim normal (servicii intracomunitare cu taxare inversa)
- 1 fact pt transport-manipulare : in regim normal (servicii intracomunitare cu taxare inversa)
Intrebari :
1. Factura pt autoturism nu se declar in D390, fiind exceptie? Astfel SRL va putea avea in continuare perioada fiscala trimestrul calendaristic?
2. Cum stabilesc TVA-ul colectat in Romania ?
La pretul de achizitie al autoturismelor includ si taxa de lciitatie,si transportul?
Daca includ si aceste facturi cu servicii, am drept de deducere ? pot sa inregistrez doar 4426=4427 ?
3. Daca am si alte achizitii din Ro in legatura cu autoturismele cumparate , de ex piese de schimb, am drept de deducere al TVA?
4. Pentru alte achizitii din RO in interesul activitatii am drept de deducere : de ex. Abonament de telefonie mobila, internet, combustibil , aparatura pt birou?

Va multumesc.

pinteae

Re: Vanzare autoturisme in regim special pt bunuri second-ha

#2 Mesaj de pinteae »

Comertul cu auto secund-hand intra in sfera de aplicare a TVA, pentru ca este o activitate pentru care se datoreaza TVA.
Daca din comertul cu auto depasesti echivalentul sumei de 100.000 de euro, atunci devii platitor de TVA lunar.
Pentru toate achizitiile aferente activitatii beneficiezi de drept de deducere.

Am o banuiala si te rog sa-mi raspunzi la urmatoarea intrebare.
In D300, vanzarea autoturismului (valoare de achizitie din factura furnizorului), o declari la rd. 14 sau la rd.15?
Eugen Pintea

Scrie răspuns