Buna ziua,
Am un contract de "prestarii servicii" in valoare de 7500Euro, unde obiectul este" furnizarea de servicii informatice ca analiza de business, dezvoltare soft, web", perioada nederminata? Imi factureaza deocamdata " rate avans cf contractului".
Nu stiu cum sa il contabilizez-tratez : facturile deocamdata le-am bagat in 409, dar sa consider o prestare de serviciu si atunci cand vine factura finala sa duc suma in 628si sa stornez avansurile?, sau sa o consider o imobilizare necorporala care nu reprezinta active amortizabil…., DAR de fapt e o licenta pentru folosirea unui soft pus la dispozitie si sa fac o amortizare lunara ca si un program informatic (3-5ani amortizare) ?Nustiu cum sa incadrez.
Multumesc de ajutor
SERVICIU SAU IMOBILIZARE
- fagarasa176
Re: SERVICIU SAU IMOBILIZARE
E bine in 409
In factura finala furnizorul va trebuii sa storneze avansurile facturate si sa factureze valoarea totala a serviciului.
Licenta respectiva va fi inregistrata pe contul 208
In factura finala furnizorul va trebuii sa storneze avansurile facturate si sa factureze valoarea totala a serviciului.
Licenta respectiva va fi inregistrata pe contul 208
Stiu ca sunt prost, dar cand ma uit in jur prind curaj!
Multumesc,
atunci inseamna ca abia la factura finala trebuie sa fac amotrtizarea programului,dar perioada pe contract este nedeterminata, iar eu am sa il consider program informatic si il amortizez pe 3 sau 5 ani?
atunci inseamna ca abia la factura finala trebuie sa fac amotrtizarea programului,dar perioada pe contract este nedeterminata, iar eu am sa il consider program informatic si il amortizez pe 3 sau 5 ani?
- fagarasa176
Nu poti amortiza ceva ce nu detii inca.
Perioada este de 3 ani
Faptul ca acel contract este pe perioada nedeterminata nu are relevanta, probabil pe viitor se pot efectua servicii de mentenanta, etc.
Perioada este de 3 ani
Faptul ca acel contract este pe perioada nedeterminata nu are relevanta, probabil pe viitor se pot efectua servicii de mentenanta, etc.
Stiu ca sunt prost, dar cand ma uit in jur prind curaj!
Buna,
Eu am deja acel program instalat odata cu contractul , lucrez pe el, nu e achitat total deeorece s-a stabilit plata prin rate numite avans.
Facturile de mentenanta -vin deja lunare -separat prin alt contract. Din acest motiv ziceam ca sa il amortizez pe baza contractului (ca si la leasing) fiindca eu il folosesc, Mersi
Eu am deja acel program instalat odata cu contractul , lucrez pe el, nu e achitat total deeorece s-a stabilit plata prin rate numite avans.
Facturile de mentenanta -vin deja lunare -separat prin alt contract. Din acest motiv ziceam ca sa il amortizez pe baza contractului (ca si la leasing) fiindca eu il folosesc, Mersi