Contractul de barter este o compensatie particulara care se incheie intre firme din 2 tari, fiecare partener aparand atat in calitate de exportator cat si de importator. valorile celor doua partizi de marfuri sunt egale, compensându-se reciproc.
Pentru operatiunile derulate in Romania se aplica prevederile Codului Fiscal astfel: Art. 130. - În cazul unei operaţiuni care implică o livrare de bunuri şi/sau o prestare de servicii în schimbul unei livrări de bunuri şi/sau prestări de servicii, fiecare persoană impozabilă se consideră că a efectuat o livrare de bunuri şi/sau o prestare de servicii cu plată.
Este corect?
Sau pot sa inchei contract de barter si pentru operatiunile realizate in Romania? Si in cazul acesta se factureaza livrarea respectiv contrapartida la valoarea de piata si se face compensarea prin ordin de compensare? Se poate vorbi in cazul acesta de barter.
Poate ma mai luminati voi.
Va multumesc anticipat.
contract barter
1.Legat de barter - este corect
2.La intern e impropriu spus barter. Dar da poţi efectua compensări dacă exită un act prin care părţile să convină la aceasta. Atenţie însă la valoarea compensărilor.Din câte ştiu eu cele ce depăşesc 10000 lei se fac prin centrala de compensări de plăţi de la MEC
2.La intern e impropriu spus barter. Dar da poţi efectua compensări dacă exită un act prin care părţile să convină la aceasta. Atenţie însă la valoarea compensărilor.Din câte ştiu eu cele ce depăşesc 10000 lei se fac prin centrala de compensări de plăţi de la MEC
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.
-
ottulescuc
Re: contract barter
buna!
spune-mi te rog ce anume se poate compensa?
de exemplu o factura de vinuri pe care le-am folosit la un eveniment? sau poate daca specific ceva anume in ordinul de compensare?
scuze, dar nu ma pricep! intreb si eu la rugamintea unui prieten..
mersi mult!
spune-mi te rog ce anume se poate compensa?
de exemplu o factura de vinuri pe care le-am folosit la un eveniment? sau poate daca specific ceva anume in ordinul de compensare?
scuze, dar nu ma pricep! intreb si eu la rugamintea unui prieten..
mersi mult!
Prin ordin de compensare se compenseaza facturile dintre doua firme.
Despre compensare poate te ajuta:
http://www.cppi.ro/serviciul-compensare
Despre compensare poate te ajuta:
http://www.cppi.ro/serviciul-compensare
Tot cu ordine de compensare se face plata intr-un contract de barter?
De unde le iau?
Cine face compensarea:eu sau trebuie sa declar la MEC?
Nu mai stiu ce s-a întâmplat cu ordonanta aia isteata cu declararea facturilor in vederea compensarii indiferent de suma .
Ma puteri ajuta referitor la aceasta problema?
Multumesc!
De unde le iau?
Cine face compensarea:eu sau trebuie sa declar la MEC?
Nu mai stiu ce s-a întâmplat cu ordonanta aia isteata cu declararea facturilor in vederea compensarii indiferent de suma .
Ma puteri ajuta referitor la aceasta problema?
Multumesc!
Nu face nimeni compensare in baza unui contract de barter?